Haberler

İzmirli Ferhat Jimnastikte Tarih Yazacak

Dünya cimnastik literatürüne paralel ve atlama masası dallarında, "Arıcan hareketi" adıyla 2 hareket kazandıran İzmir Büyükşehirli Ferhat Arıcan, son dönemde yeni bir hareket üzerinde çalışıyor.

Dünya cimnastik literatürüne paralel ve atlama masası dallarında, "Arıcan hareketi" adıyla 2 hareket kazandıran İzmir Büyükşehirli Ferhat Arıcan, son dönemde yeni bir hareket üzerinde çalışıyor.

21 yaşındaki Ferhat, paralel dalında geliştirdiği hareketi Boğaziçi Turnuvası, Budapeşte Grand Prix'si ve Çin'deki Dünya Şampiyonası'nda Uluslararası Cimnastik Federasyonu'na sunacak. Arıcan, turnuvalardan birinde hareketini başarıyla tamamlarsa, cimnastik literatürüne 3 hareket kazandıran ilk sporcu olacak.

Son 9 yılın Türkiye şampiyonu Ferhat, ilk hareketini 2008'de paralelde gerçekleştirdiğini, 2013'te atlama masasında bu başarıyı bir kez daha yakaladığını hatırlatarak, "Yeni hedefim yine paralelde zorluk derecesi yüksek bir seriyi yaparak dünyada kendi adıyla anılan 3 hareketi bulunan ilk sporcu unvanını almak" dedi. 2010 Singapur Gençlik Olimpiyatları'nda gümüş, 2011 Boğaziçi Turnuvası'nda 5 altın, 1 gümüş, 1 bronz, Akdeniz Oyunları'nda gümüş madalya kazanan Ferhat, 2013 Dünya Kupası'nda 3'üncü oldu.

HEDEF 2016 RİO

Dünya cimnastiğinde hızla üst sıralara tırmanan Ferhat Arıcan, hedefinin 2016 Rio Olimpiyatları olduğunu söyledi. 2012 Londra Olimpiyatları öncesindeki kota yarışmalarında büyük talihsizlikler yaşayıp Londra'yı kıl payı kaçırdığını belirten Arıcan, "Şimdi daha tecrübeli ve hazırım. 2014 yılındaki üç şampiyonadan sonra hedefime 2016 Rio Olimpiyatları'nı alacağım. Ülkeme olimpiyat tarihimizdeki ilk cimnastik madalyasını getirmeyi her şeyden çok istiyorum" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Ferhat Arıcan Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title