Haberler

Izmir Yol Çökünce 3 Bina Boşaltıldı

Yol çökünce 3 bina boşaltıldıİZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, inşaat çalışmasının yapıldığı alanda, yağmur nedeniyle 1 ayda 2 kez yol çöktü.

Yol çökünce 3 bina boşaltıldı

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, inşaat çalışmasının yapıldığı alanda, yağmur nedeniyle 1 ayda 2 kez yol çöktü. Belediyle ekipleri, yıkım tehlikesi bulunan 3 binayı önlem alınıncaya kadar mühürledi, ancak binada yaşayanlar gidecek yerleri olmadığı gerekçesiyle binayı boşaltmayı kabul etmedi.

General Kazım Özalp Mahallesi 46/20 Sokak'taki bir inşaat çalışması için yapılan kazı bölgesinde, yaklaşık 25 gün önce yol kayması meydana geldi. İddiaya göre geçici önlemin ardından inşaat çalışmaları devam etti. Ancak dün (pazartesi) kentte etkili olan sağanak yağmur nedeniyle saat 22.00 sıralarında yolda ikinci çökme meydana geldi. Şans eseri o sırada sokakta kimsenin bulunmaması olası faciayı önledi. Çalışma başlatan belediye ekipleri, 4'er katlı 3 binanın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu gerekçesiyle boşaltma kararı aldı. Belediye yetkilileri, üzerinde "General Kazım Özalp Mahallesi 46/20 sokak numara 33/1'de yapılan inşaat kazısı sonucu yolun kısmen kaydığı, yağmurla yol kaymasının arttığı ve aynı sokaktaki 34, 35 ve 36 numaralı yapıların yıkım tehlikesi arz ettiği tespit edilmiştir. Söz konusu tehlike arz eden binaların ilgilisince önlem alınıncaya kadar acilen boşaltılması gerekmektedir" yazılı tutanakları 3 binada yaşayanlara tebliği edip, yakılma tehlikesi olan binaları mühürledi.

"GİDECEK YERİMİZ YOK"

Bu binalardan birinde yaşayan ve bir yazılım firmasında çalışan 22 yaşındaki Berk Tan, "25 gün önce ilk çökme yaşandı. Gelip yüzeysel önlem aldılar. Sonra çalışmalara devam ettiler. Dün akşam saatlerinde büyük bir gürültüyle ikinci kez yol çöktü. Çöp konteynerleri inşaat alanına düştü. Belediye yetkilileri gelip incelemelerde bulundu. Herkes topu birbirine atıyor. Belediye inşaat firmasının sorumlu olduğunu söylüyor. İnşaat firmanın önlem alması gerektiği belirtildi. Bir hafta içinde önlem alınacakmış. Onlarca insan yaşıyor 3 binada, gidecek bir yerimiz olmadığı için binada yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu. Aynı sokakta bir başka apartmanda yaşayan Nesrin Gonca (44) ise "Yolun çöktüğü inşaat alanının yanında farklı bir firma inşaat yapıyor. Orada da 4 hafta yıkım çalışması yapıldı. Ancak tamamlanmadı. Bizim evimizin kenarındaki duvarın yıkılması gerekiyordu ancak hala duruyor. Buna önlem alınması gerekiyor tedirginiz. Yağmur yağdığında yıkılacak diye uyuyamıyorum" dedi. Mahalle sakinleri bir an önce önlem alınmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabağlar Özalp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title