Haberler

İzmir, Yerli Otomotiv Üretimine Talip

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, yerli otomobil üretimine İzmir olarak talip olduklarını söyledi. Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman ile BASİFED üyesi derneklerin başkan ve yöneticilerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda konuşan İduğ, İzmir'in organize sanayi ve serbest bölgeleri ile otomotiv yedek parça tedariğinde en büyük paya sahip il olduğunu bildirdi.İduğ, yıllık 25 milyon jantın bu bölgede üretildiğini, balata üretiminin de yüzde 80'inin İzmir'de gerçekleştirildiğini anımsatarak, "İzmir'in üniversitelerinden ve meslek liselerinden yetişen nitelikli eleman avantajı, İzmir'in rekabette en büyük gücüdür. Türkiye'nin 23 milyar dolarlık otomotiv ihracatının yüzde 40'ı İzmir Limanı'ndan yapılmaktadır. Yatırım konusunda gerekli teşvik sağlandığı takdirde kentimiz Türkiye'nin otomotiv yatırım üssü olacaktır." dedi.

"Yerli otomobil İzmir'i büyütür"İzmir'in Avrupa'ya en yakın il olma özelliği ve gelişmiş yan sanayi ile yatırım için en ideal yer olduğuna dikkati çeken İduğ, ana sanayi ile birlikte yan sanayinin de aynı teşvik bölgesinde olması gerektiğini vurguladı.İduğ, BMC'nin bölgede yarattığı uzman kapasitesi ve yüksek tedarik imkanının çok önemli olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Son dönemde BMC'nin Sakarya'ya gitme kararının ardından en büyük kaygımız başka tedarikçilerin de bölgemizden ayrılmasıdır. Bu, İzmir ekonomisinde daralmaya yol açar. İstihdam ve ihracat konusunda İzmir gerileme yaşamaktadır. Yerli otomobil üretilecekse İzmir her açıdan uygun bir bölgedir. Üretilecek olan otomobilin hafif, otomatik, elektrikli olması rekabet edilebilirlik açısından çok önemlidir. Otomobilin yılda en az 600 bin adet satılıyor olması fabrikanın ekonomik dönüşü açısından şarttır. Aksi takdirde hiç kimse böyle bir yatırıma girmez."

"En uygun yer İzmir"

BASİFED Başkanı Akgerman ise, Türkiye'nin, kendi otomotiv sanayisini kurması ve geliştirmesini sağlayacak stratejik bir planlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Firmaların Ar-Ge'ye daha fazla pay ayırması ve yüksek katma değerli ürünlere yönelik yenilikçi çalışmaların gerçekleştirilmesinin de yerli marka otomobil üretiminde son derece önemli olduğunu vurgulayan Akgerman, "Yerli otomobil üretilecekse buna en layık merkez; nitelikli iş gücü, ham madde ve enerji temini, bilgi birikimi, alt yapı, ulaşım ve lojistik avantajları ile İzmir'dir. Yerli otomobilin İzmir'de üretilmesi durumunda kent ekonomisi önemli bir değer kazanacaktır. Bu sebeple, yerli firmalarımıza sahip çıkmalı, yerli firmalarımızın küresel ölçekte önemli bir noktaya getirilmesi için çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.Toplantıda EGOD ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilecek olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi projesi (UR-GE) ve Kümelenme Destek Programları'na başvuru yapılması ile ilgili de bilgi verildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Batı Anadolu Türkiye İzmir Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title