Haberler

İzmir Valisi ve Emniyet Personeli Hakkında Suç Duyurusu

İzmir'deki "yasa dışı dinleme" iddiaları nedeniyle yargılanan emniyet mensuplarının avukatları, İzmir Valisi Toprak ve davaya konu soruşturmayı yürüten bazı emniyet personeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir'deki, "yasa dışı dinleme" iddiaları nedeniyle yargılanan emniyet mensuplarının avukatları, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve bazı emniyet personeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin davada yargılanan emniyet mensuplarının avukatları Ali Aksoy, İsmail Hakkı Küçük ve Muzaffer Akyol, İzmir Adliye Sarayı'na gelerek, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile bazı emniyet personeli hakkında hazırladıkları suç duyurusunu cumhuriyet savcılığına verdi.

Ali Aksoy, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, geçen hafta görülmeye başlanan davada yargılanan bazı polislerin, mahkemede "operasyondan birkaç saat önce istihbarat şubesine çağrıldıklarını ve suçlanan diğer emniyet mensupları aleyhinde ifade vermeleri yönünde kendilerine telkinlerde bulunulduğunu" beyan ettiklerini belirtti.

Ayrıca, davayla ilgili daha önce yaptıkları bir açıklama sonrası, İzmir Valiliği'nce karşı açıklama yapıldığına işaret eden Aksoy, mahkemenin ve bilirkişinin yanıltmasının amaçladığını öne sürdü.

Aksoy, bu konuların açığa çıkması için İzmir Valisi Mustafa Toprak ile davaya konu soruşturmayı yürüten emniyet personeli hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ve bu konuda yapılacak soruşturmanın salahiyeti için söz konusu emniyet personelinin açığa alınması gerektiğini söyledi. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Muzaffer Akyol Ali Aksoy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title