Haberler

İzmir Valisi Toprak'tan Terör Saldırıları Açıklaması

İzmir Valisi Mustafa Toprak, son dönemde artan terör olaylarına ilişkin “Her bir olay sizlerin gözle, resmi üniforma ile gördüğünüz bir tedbirden oluşmuyor.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, son dönemde artan terör olaylarına ilişkin "Her bir olay sizlerin gözle, resmi üniforma ile gördüğünüz bir tedbirden oluşmuyor. Endişeye mahal yoktur. Vatandaşı ürkütmeden tedbirler alıyoruz. Önemli konular oluşmadan bertaraf ediliyor" dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, son dönemlerde Türkiye'de artan terör olaylarına ilişkin açıklamada bulundu. İzmir'de alışveriş merkezleri, kalabalık yerler, metrolar, otobüs durakları ve benzeri alanlar olmak üzere 24 saat çalışmaların devam ettirildiğini kaydeden Toprak, "Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her bir olay sizlerin gözle, resmi üniforma ile gördüğünüz bir tedbirden oluşmuyor. Endişeye mahal yoktur. Her bir olay, her bir yerde olabilir ama emniyetimiz ve jandarmamız olmak üzere koordineli şekilde vatandaşı ürkütmeden tedbirler alıyoruz. Önemli konular oluşmadan bertaraf ediliyor. Vatandaşın endişeye kapılmaması gerektiğini ifade ediyorum. Tedbirleri alıyoruz. Ona rağmen vatandaşların da gördükleri herhangi bir olumsuz görüntü, endişe verici durum karşısında 155'i ve jandarma telefonu 156'yı arayıp mutlaka bilgilendirmeleri önemlidir" diye konuştu.

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ VE METROLAR

Güvenlik paranoyası şeklinde gelinmesine gerek olmadığını ifade eden Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nün alışveriş merkezlerinin yönetimleri ile çalışmalar yaptığını belirterek şunları söyledi: "Alışveriş merkezlerinin yönetimleri ile birlikte özel güvenlik birimlerinin dikkatli olması ve emniyet teşkilatımızla koordinesinin hissedilir olması noktasında detay çalışma yapıyorlar. Metro gibi yerler İzmir Büyükşehir Belediyemizin. Orada özel güvenlik görevlilerinin sayısının atması konusunda girişimlerimiz oluyor. Bunları davul zurna çalarak paylaşmak noktasında değiliz. Koordine içerisinde, endişelerimizi ya da dikkat etmemiz gereken konuları paylaşma konusunda hareket ediyoruz."

"TEDBİRLERİN BİR KISMINI BELKİ HİSSETMİYORSUNUZ"

Şehit haberleri nedeniyle derin üzüntü duyduklarını belirten Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, üzüntünün ötesinde bizim birliğimizi ve beraberliğimizi daha fazla hissetmemizin gerektiğini ortaya koyuyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatan toprağımız bugüne kadar değişik sinsi emellere konu olmuştur. Tüm bu hadiseler gösteriyor ki bu coğrafyada yaşamanın bazı bedel ve maliyetleri oluyor. Kanlarımızı seve seve çekinmeden verdiğimiz günler oluyor. Bundan sonra vatana kast edenler olursa hep birlikte şehitlik mertebesi olmak üzere gereğini yapıyor ve yapacağız."

Terör olaylarıyla ilintili olarak İzmir'de de vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak ve endişeden uzak yaşamaları için tüm birimlerle birlikte ciddi manada tedbirler geliştirdiklerini anlatan Toprak, şunları söyledi: "Belki bir kısmını hissediyorsunuz, bir kısmını hissetmiyorsunuz. Bir takım meydana gelecek olayları kimsenin ruhu duymadan 24 saat görev yapmaları suretiyle bertaraf etmiş oluyoruz. Terör ve ülkemizi ve insanlarımızın endişeye gark edecek olumsuz gelişmeler olduğundan hareketle İzmir'de de yardım ve yataklık, terörist faaliyetleri destek ve de terörizm faaliyetlerini yapma noktasında bulgular çerçevesinde bu çalışmalar iyi bir şekilde yerine getiriliyor."

9 IŞİD ÜYESİ YAKALANDI

Emniyet tarafından yapılan operasyonları sıralayan Toprak, "Son günlerde İzmir'de isimleri zikredilen terör örgütleri var. İzmir'de 1 Temmuz tarihinde bir operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonda 9 IŞİD üyesi terörist ve terörist alt yapısında olan kişi ele geçirildi ve adli makamlarca tutuklandılar" dedi.

"OTOBÜSÜ YAKANLAR YAKALANDI"

Narlıdere'de belediye otobüsünü yakan şahısların aralarında bulunduğu 16 kişinin gözaltına alındığı bilgisini veren Toprak, sözlerine şöyle devam etti: "Bir olay oldu kabul edilmesi diğer olaylar gibi mümkün değil. Narlıdere'de kamuya hizmet veren, herkesi taşıyan, belki onu yakanları ve onların çevreleri de hiçbir ırk mezhep gözetmeksizin taşıyan, herkese kucak açan belediye otobüsünü dahi yakma hunharlığında bulunmuşlardır. 25 Temmuz'da 22.50 sıralarında Narlıdere'de belediye otobüsü yakma olayıyla ilgili 26 Temmuz'da 06.30'da yapılan operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheli, il emniyet müdürlüğümüzde bulunmakta. Adli işlemler devam etmekte ve bugün Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş olup ilgili adli işlemlerin sonucu beklenmektedir. Narlıdere'de İzmir gibi bir yerde otobüsü yakan kişilerin de içinde bulunan 16 kişi yakalanmıştır."

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ŞAHISLAR YAKALANDI

Toprak, Menemen'de faaliyet gösteren PKK-KCK terör örgütü gençlik yapılanması YDG-H üyesi şahıslara yönelik 25 Temmuz'da yapılan operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığını hatırlattı. Toprak, 25 Temmuz'da Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde gerçekleştirilen eylemde, kolluk kuvvetlerine karşı havai fişekli, taşlı ve sopalı saldırıda bulunan, yolu keserek vatandaşlarımızın işlerini aksatan ve korku salan gruba yönelik operasyonda gözaltına alınan MLKP, TKKO terör örgütlerine mensup üç şüpheliden birinin bugün Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığına diğer iki kişinin de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılacağını söyledi.

İLÇE BİNASINA BOMBA ATANLAR ARANIYOR

26 Temmuz'da Çiğli ilçesi Güzeltepe Mahallesi sınırları içerisinde çöp konteynerlerini yakmak, yolu araç trafiğine kapatmak ve korku salarak vatandaşın gidiş-gelişini engelleyen bir görüntüyle korsan gösteri yapanlara yönelik olarak da yapılan operasyonda gözaltına alınan DHKP-C ve TKEP/L terör örgütlerine mensup 7 şüpheli şahsın Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiğini kaydeden Toprak, Karşıyaka'da bulunan AK Parti ilçe binasına yönelik bombalı saldırı ile ilgili olarak tüm birimlerin çalışmaya devam ettiğini, bu eylemi gerçekleştirenlerin kısa zamanda adli mercilerin önüne çıkarılacağını söyledi.

"İZMİR ÇADIR KENT MERKEZİ DEĞİLDİR"

Özellikle Basmane meydanında yaşayan Suriyeli mültecilerin durumu hakkında değerlendirmede bulunan Toprak, sözlerini şöyle tamamladı: "Suriyeli misafirlerimizin yaşam alanları ile ilgili fiziki gözle baktığımızda rahatsız olduğumuz konular olabiliyor. Bugüne kadar 67 bin 50 kişinin geçici kimlik tanıma belgesi düzenlendi. Bize sundukları bilgiler, arşive geçirildi ama pasaport, cüzdan olmayan bir ülkeden hukuk devleti içine geldiğinde 'benim adım şu' dediğinde o kişinin dediğine itibar ediyoruz. Şu göz ardı edilmemelidir; İzmir çadırkent merkezi değildir. Burada yaşam alanı, konteyner kent açılması mümkün değildir. Sınır illerinde önemli ölçüde çadırkent oluşturulmuştur. Onun dışındaki yerlere insanlar gelebiliyor. Karşıda savaş halinde bir ülke var. Birleşmiş Millletler'in gelenleri geri göndermeyle ilgili bir takım sınırlayıcı tedbirleri var. Hemen sınır dışı etmek mümkün olmuyor. Burada suça karışanları ilgili noktalara geri göndermeye çalışıyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Toprak Karşıyaka Narlıdere İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title