Haberler

İzmir Üniversitesi'nde Hemşirelik Eğitimine Uluslararası Başlangıç

İzmir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri yeni ders yılına uluslararası konukları eşliğinde başladı. Gelecek günlerde Erasmus değişim programı çerçevesinde anlaşma yapılması planlanan Yunanistan, İspanya ve İsveç'ten gelen konukları ağırlayan İzmir Üniversitesi Hemşirelik Bölümü uluslararasılaşma çalışmalarına hız verdi.

İzmir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencileri 2014-2015 akademik yılına Yunanistan, İspanya ve İsveç'ten gelen konuklarını ağırlayarak başladı. Rovira i Virgili Üniversitesi'nden María Jiménez, Atina Teknolojik Eğitim Enstitüsü'nden Eleni Evagelou ve Eugenia Vlachou ile Boras Üniversitesi'nden Christer Axelsson'u ağırlayan öğrenciler, yabancı üniversitelerdeki hemşirelik eğitimi hakkında bilgi aldı. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin aldıkları eğitimi yurt dışında bir üniversitede uluslararası alanda pekiştirmelerinin büyük faydası olacağı inancıyla gelecek günlerde konuk üniversiteler ile Erasmus değişim anlaşması yapılmasının planlandığını ifade etti.

Afiliasyon anlaşması çerçevesinde Tıp Fakültesi ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerine de eğitim veren Medical Park İzmir Hastanesi'ni de ziyaret eden konuklar, ülkelerinden İzmir Üniversitesi'ne eğitim almak için gelecek öğrenciler için hastane olanaklarının çok gelişmiş olduğunu belirttiler. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir Üniversitesi Yunanistan İspanya İsveç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title