Haberler

İzmir Üniversitelerinin Başkanlığı İkçü'ye Geçti

İzmir Üniversiteleri Platformu’nda bayrak değişimi yaşandı.

İzmir Üniversiteleri Platformu'nda bayrak değişimi yaşandı. Yedinci dönem başkanlığı, Gediz Üniversitesi'nden İzmir Katip Çelebi Üniversitesine geçti.

İzmir'deki dokuz üniversitenin çatısı altında yer aldığı oluşumdaki devir teslim, Çeşme'de düzenlenen törenle yapıldı.

Törene İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oğuz Esen, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Ege Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Şifa Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet Ateş, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, İÜP Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün, İÜP Koordinatör Asistanı Uzm. Kıvanç Hekim, Yaşar Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Galip Ayvat, İKÇÜ SKS Daire Başkan Yardımcısı Uzm.H.Ahmet Uran katıldı.

6.dönemde yürütülen çalışmalar ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, "Uluslararası Öğrenciler Kenti İzmir" temasıyla platformun imza attığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Dönem bayrağını teslim alan İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan ise altı dönemlik başarılı çalışmalardan oluşan platformun, yeni dönemde de güç birliği içinde ortak çalışmalara imza atacağını kaydetti. Rektör Prof.Dr. Akhan, "Bu önemli sorumluluğun bilinciyle İzmir'in, bilim endüstrisinin cazibe merkezi bir "Üniversiteler Kenti" olma yolundaki atılımlarına katkı sunmaya devam edeceğiz. İzmir, Uluslararası Üniversiteler Kenti potansiyeli yüksek bir şehir. Uluslararası bilim insanlarını ve öğrencileri cezbedecek her şeye sahip bir kent. Yeni dönemde de İzmir'in uluslararası üniversite merkezi olma rolü merkezli projeler geliştirmeye devam edilecektir" şeklinde konuştu.

Tören sonunda yeni dönemin temasının 'Uluslarasılaşmanın İzmir istihdamına katkısı' sloganın ise 'Uluslararası Üniversiteler Kenti İzmir' olmasına karar verildi.

ÜNİVERSİTELERDEN ÖRNEK GÜÇ BİRLİĞİ

İzmir Üniversiteleri Platformu, 2008 yılında kuruldu. Şehirdeki bilim kurumlarının hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak, İzmir'i bir üniversite şehri olarak öne çıkarmak amaçlandı. Her yıl bir üniversitenin dönem başkanlığını üstlendiği oluşum, bu hedef doğrultusunda yurtiçi ve yurtdışında çalışmalar yapıyor, örnek bir birliktelik sergiliyor. Platform çatısı altında Ege, Dokuz Eylül, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz, İzmir Katip Çelebi ile Şifa Üniversitesi yer alıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gediz Üniversitesi Katip Çelebi Galip Akhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title