Haberler

İzmir Turizminde Yol Haritası Belirlendi

İl Turizm Kültür Konseyi, İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

İl Turizm Kültür Konseyi, İzmir Valisi Mustafa Toprak başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin Görev, Yetki ve Sorumluluklarına Dair Esaslar Hakkında Yönetmelik" çerçevesinde kurulan konseyin İzmir Valiliği'ndeki toplantısına İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, turizmciler, otelciler, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye temsilcileri, İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, İzmir Ticaret Odası ve üniversitelerin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, yasa gereği kurulması gereken İzmir Turizm Konseyi'nin icra kurulunun en kısa zamanda oluşturulması kararı alındı.

Başkanlığını İzmir Valisi Mustafa Toprak, Başkan Yardımcılığını ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yapacağı konseyin icra kurulunda, ilçe belediyeleri, İzmir Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, üniversiteler, Ege Turistik İşletmeler Derneği, TÜRSAB, Kemeraltı Esnaf Derneği ve turizmle ilgili sivil toplum kuruluşları ile basın temsilcileri yer alacak.

İzmir'in turizm tanıtımlarını tek bir elden yapacak olan konseyin güçlü bir bütçesinin olması bekleniyor. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

İzmir Valiliği Mustafa Toprak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title