Haberler

İzmir Turizm Cenneti, Can Dostların Cehennemi Oldu

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, sokak köpekleri sorunu tekrar gündeme geldi. Yaz aylarında nüfusu 1 milyona yaklaşan Çeşme ve Alaçatı'da, özellikle yazlıkçıların, besledikleri köpekleri tatil dönüşü sokağa bırakmaları, sorunu içinden çıkılamaz hale getirdi. Barınakta bin köpeğin bakımını yaptıklarını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'tan, vatandaşlara kadar hemen herkes, bu sorunun çözümü için çağrıda bulundu. Geçtiğimiz hafta ünlü futbol adamı Fatih Terim'in adının Çeşme Alaçatı'da komşusuyla köpek tartışmasına karışması turizmin yükselen yıldızı ilçede bu konuyu Türkiye'nin gündemine taşıdı. Taraflar tartışma konusunu yalanlasa da turizm cenneti ilçenin yöneticileri de hayvanseverler de büyük bir sorunun bulunduğu konusunda birleşiyor. Yaz başında tatile gelen yazlıkçıların çocuklarına aldıkları köpekleri sezon sonunda giderken sokağa terketmesi yüzünden kentin sokakları başıboş hayvandan geçilmezken bu durum turizm açısından da olumsuz bur görüntü yaratıyor.

BARINAKTA BİN KÖPEK

Çeşme Belediyesi, saldırgan, hasta ve yaralı sokak köpekleri topladığı barınakta sayı binlere ulaşırken, bu yöntem de çare olmadı. Yasa gereği ekipler, sokaktaki diğer köpekleri de kısırlaştırıp, alındıkları yere bırakılırken belediye de, hayvanseverler de seferber oldu. Belediye barınaktaki köpeklerin beslenmesi için turistik tesislerle anlaştı, Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvan Severler Derneği (ÇESAL) de barınağın fiziki koşullarının düzeltilmesi için yardım kampanyası başlattı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN ÇAĞRI

CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "İlçemizin maalesef böyle biri sorunu var. Çünkü ilçemizin nüfusu yaz aylarında 1 milyona yaklaşıyor. Gelenlerin çoğu, çocuklarına oyuncak alır gibi bu köpek alıyorlar. Çocuklar köpeklerden sıkıldıklarında, bakımı zor geldiğinde, tatil bittiğinde bu cins hayvanlar, sokağa bırakılıyor. Bunların tamamını barınakta toplamamız hem fiziki açıdan hem yasal açıdan mümkün değil. Bu sorunun çözümü içini herkese çağrıda bulunuyorum. Bu köpekleri oyuncak gibi alıp sonra da bırakmasınlar. Gerçekten bakacaklarsa alsınlar. Ayrıca yeni hayvan almak yerine, gelsinler barınağa, biz onlara kısırlaştırılmış, tüm bakımları yapılmış sağlıklı köpekler verelim. Üstelik aralarında hemen her cinsten köpek var. İlçemizde hayatı zorlaştıran bu durumdan kurtulmak için vatandaşlarımızdan da yardım bekliyorum" dedi.

BAKILMAYINCA BİZ ALDIK

Çeşme Ilıca'da, sokakta üç köpekle birlikte bir yandan oynayan bir yandan da yürüyüş yapan Hüsnü Dörtatlı, "Biz sürekli Çeşme'de kalıyoruz. Burada insanlara bir süre baktıkları köpeklerini sokağa bırakınca onlar da bizim evlerimizin bulunduğu alanlarda toplanıyorlar. Biz de karınlarını doyurmakla işe başlayıp ardından da sahiplenmek durumunda kalıyoruz. Arabadan köpeği indirip hızla uzaşanları kaç kez gördük. Sokaklarda köpekler böyle geziyor. Bizim bakmamız ne kadar yeterli olacak bilmiyorum" dedi. Alaçatı'da oturan Sevgül Kalkan ise, "Burada tam biri köpek istilası var. Özellikle sabahları, evden çıkamıyoruz. Büyükler olarak korkuyoruz, çocuklar ne yapacak? Bu sorun çözülmeli" dedi.

Yarımadanın en uç noktasındaki ilçenin üç tarafı denizle çevrili olduğundan sokak hayvanları için adeta hapishaneye dönüşen Çeşme'de vatandaşlar ve hayvanseverler, sevimli dostlara zarar vermeden çağdaş bir çözüm üretilmesini istiyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaçatı Türkiye İzmir Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title