Haberler

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Kürtaj Açıklaması

İZMİR (İHA) – İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Konak Kadın Doğum Ünitesi’nde kürtaj başvuruların geri çevrilmesiyle ilgili haberlere ilişkin, “Yapılan değişiklikler sonrasında gerekli alt yapının Ege Doğum Evi’ne taşınması ve girişimsel işlemlerin belirli bir risk teşkil etmesinden dolayı kürtaj gibi uygulamalar yapılamamaktadır” açıklamasını yaptı.

İZMİR (İHA) – İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Konak Kadın Doğum Ünitesi'nde kürtaj başvuruların geri çevrilmesiyle ilgili haberlere ilişkin, "Yapılan değişiklikler sonrasında gerekli alt yapının Ege Doğum Evi'ne taşınması ve girişimsel işlemlerin belirli bir risk teşkil etmesinden dolayı kürtaj gibi uygulamalar yapılamamaktadır" açıklamasını yaptı.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ek binası olarak kullanılan Konak Kadın Doğum Ünitesi'nde kürtaj başvuruların geri çevrilmesiyle ilgili haberlere ilişkin İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konak Ek Hizmet Binası (eski adıyla Dr. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın Hastalıkları ve Kadın Doğum Hastanesi) 15 Haziran 2012 tarihinde Ege Doğumevi EAH'ne devir olmuş, Ege Doğumevi EAH'de 1 Kasım 2012 tarihinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birleşmiştir. Yapılan değişiklikler sonrasında gerekli alt yapının Ege Doğum Evi'ne taşınması ve girişimsel işlemlerin belirli bir risk teşkil etmesinden dolayı kürtaj gibi uygulamalar yapılamamaktadır. Böyle bir risk durumunda müdahale imkanı bulunmadığından ve girişimsel işlemlerin hastane şartlarında yapılması gerektiğinden, başvuru yapan hastalar hastanelerimize yönlendirilmektedir" denildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tepecik İzmir Konak Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title