Haberler

İzmir Tarih" Projesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kadifekale Agora Kemeraltı bölgesini 120 yıl önceki haline getirmek istediklerini belirterek, kent dönüşümü kapsamında bölge için 350 400 milyon lira harcadıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kadifekale-Agora- Kemeraltı bölgesini 120 yıl önceki haline getirmek istediklerini belirterek, kent dönüşümü kapsamında bölge için 350-400 milyon lira harcadıklarını söyledi.

Kocaoğlu, kentlilerin tarihle ilişkisini güçlendirmek amacıyla başlatılan 'İzmir Tarih' projesi kapsamında, Tarihi Asansör'de üniversite rektörleri ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Projeye ilişkin yapılan sunumun ardından konuşan Kocaoğlu, Kadifekale-Agora- Kemeraltı bölgesine gençliği çekmek amacıyla üniversitelerle işbirliği yapmak istediklerini belirterek, projenin üniversiteler ve üniversite gençliğinin katkılarıyla güçleneceğini kaydetti.

Kadifekale-Agora- Kemeraltı bölgesinin yaklaşık 3 bin yıllık insanlık tarihinin üzerine inşa edilen bir alan olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, "Kazdıkça, buradaki yaşamın çeşitli katmanlarına ulaşıyorsunuz. Dolayısıyla bu bölgenin turistler, seyyahlar ve bilim adamlarını kente çekecek ve yaşanmış bir tarihin içinde onu soluyarak yaşatacak bir alan olduğunu düşünüyoruz. Kentte diğer ihtiyaçları karşılarken, bu tarihi mekanı da bir çöküntü bölgesi olmaktan kurtararak kente kazandırmayı hedefliyoruz. Binaları paranız varsa restore edebilirsiniz ama önemli olan burayı işletmek, fonksiyon yüklemek, insanlara sunmak ve bir yaşam merkezi haline getirmektir" dedi.

Kadifekale-Agora- Kemeraltı bölgesi, 120 yıl önceki haline getirmek istediklerini belirten Kocaoğlu, projenin belli bir kısmını tamamladıklarını, kent dönüşümü kapsamında bölge için 350-400 milyon lira harcadıklarını söyledi.

Projenin tasarım stratejisi raporuna gençliğin alana çekilmesi hedefini koyduklarını bildiren Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Amacımız, buraya gençliğin gelmesi, üniversitelerin ilgili bölümlerinin burada yerleşmesi ve uygulama çalışmaları yapması. Burada zaten hiçbir alışveriş merkezinde bulamayacağınız toplam 16 bin işyeri var. İnsanlar bölgede 24 saat yaşamaya başlayınca, üniversite öğrencilerine de ek gelir sağlayacak bir potansiyel de yaratılabilir. Üniversitelerimiz ve kentlimizle birlikte bunu yapmak ve sürdürülebilir hale getirme gayretindeyiz. Bizim belirlediğimiz yol haritasına üniversite cephesinden gelecek katkıları da değerlendirerek Eylül ayından itibaren çalışmalarımıza hız vereceğiz."

Üniversite temsilcilerinin görüşleri

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, söz konusu tarihi bölgenin, üniversitelere yabancı ülkelerden yüksek lisans ve doktora yapmak ya da uzun süreli akademik konaklamalar için gelen misafirler için çok cazip olduğunu belirtti.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de İzmirTarih adlı projenin geniş çevrelere bilinmesi, gençlerin bölgeye sahip çıkmasının sağlanması ile hayata geçebileceğini belirtti.

Projenin kapsamı

İzmirTarih Projesi, 270 hektarlık Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksının yeniden ayağa kaldırılması ve tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek çekim merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. Söz konusu bölgeyle ilgili farkındalık yaratılarak, sivil mimari örnekleri ve çevrelerinin iyileştirilmesi, yaklaşık 16 bin yapının bulunduğu alanda restorasyon yapılması, ulaşım bağlantılarının güçlendirilmesi hedefleniyor. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Kocaoğlu Kemeraltı İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title