Haberler

İzmir Tabip Odasından Türk Tabipler Birliğine Tepki

İzmir Tabip Odası, Türk Tabipler Birliğinin son zamanlardaki açıklamalarını eleştiren açık mektup yayınladı.

"Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanlığı" adresli açık mektupta, 21 Ağustos tarihli DİSK, KESK ve TMMOB ile yapılan ortak açıklama, 28 Ağustos'ta tabip odası başkanlıklarına gönderilen yazı ve 1 Eylül'de Dr. Abdullah Biroğul'un Diyarbakır'da PKK tarafından öldürülmesi konusundaki açıklamalarından örnekler verilerek, bu 3 açıklamanın, öneri ve görüşleri doğrultusunda yeniden değerlendirilmesi istendi.

Bu açıklamaların bütün hekimlerce görülüp izlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bazı kişi ve kurumlar için kavramlarınız çok net ve açık. Örnek, AKP, TBMM, saray, en tepedeki akıl, Sağlık Bakanı, iktidar, devlet... Ancak bazı kişi veya kurumların adı hiç yok. Örneğin, sizin 'savaş' diye tanımladığınız konunun bir tarafı olan ve meslektaşımızın içinde olduğu sivil plakalı araca ateş edip onu öldüren PKK. 'Silah da bırakmayız, ülkeyi de terk etmeyiz. Taleplerimiz kabul edilmezse, Batı illeri de kan gölüne döner' diyen PKK liderleri. 'Artık T.C'nin valileri bizi yönetemez, biz özerklik ilan ettik' diyen BDP isimli partinin yönetici ve belediye başkanları."

Bu kişi ve kurumların adları açıkça hiç bir zaman yazılmadığı için açıklamalardaki barış, can güvenliği, şiddet ortamı, çatışmasızlık, özgür yaşam, insan hayatı gibi herkesin sahip çıkacağı kavramlara ilişkin içtenliğin, hekimler tarafından sorgulandığı ve inandırıcı bulunmadığı aktarılarak, "Bu tutumunuzda ısrar ettikçe hekimler, meslek örgütümüzden daha da uzaklaşıyor. Mesleğimiz için sarf edilen çabaların başarıya ulaşma şansı da azalıyor. Ülkemizin gerçeklerine ve hekimlerin duyarlılıklarına özen göstermenizi diliyoruz" görüşü bildirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Tabipler Birliği Diyarbakır İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title