Haberler

İzmir Soğuk Havayla Birlikte İzmir Beyaza Büründü Ek

İzmir'de, hava sıcaklıklarındaki düşüşün ardından kar da beraberinde geldi.

İzmir'de, hava sıcaklıklarındaki düşüşün ardından kar da beraberinde geldi. Gece kentin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde kent merkezinde de etkisini gösterdi. İzmirliler günü kar sürpriziyle uyandı. Karın en etkili olduğu anlardan birisi de Sabuncubeli bölgesi oldu. Karın İzmir-Manisa karayolunu kapatmaması için karayolları ekipleri belli noktalarda hazır bekletildi. Yağışın yolu kapatmaya başladığı anlarda hem iş makineleriyle temizleme çalışması hem de tuzlama yapıldı.

TIR KAZA YAPTI

Bu arada Çiçekliköy girişinde de sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği TIR yoldan çıktı. Çekici bölümü su tahliye kanalına giren TIR'ın dorsesi ise yolun iki şeridini kapattı. Ancak olası kazalar için hazır bekleyen iş makinesinin çalışmasıyla TIR kaldırıldı, trafik normale döndü. Bu arada yol boyunca, jandarma ve trafik polisleri ile karayolları ekiplerinin de nöbet tuttukları gözlendi.

KARDA MÜŞTERİ BEKLEDİLER

Sabuncubeli bölgesinde, yolda kalan sürücüler için çay ve yiyecek satışı yapılan alan da karla kaplandı. Burada kar altında kalan masa ve sandalyeler ile müşteri bekleyen minibüstekiler ilginç görüntü oluşturdu.

SON YILLARIN EN SOĞUK HAVA KÜTLESİ

Meteoroloji 2'inci Bölge Müdürü Murat Şahin, İzmir'in de son yıllardaki en soğuk hava kütlelerinden birinin etkisi altına girdiğini, hava sıcaklığının kentte son olarak 18 Ocak 1964 tarihinde kaydedilen eksi 4-8 derecelere düşeceğini söyledi. İzmir'de en son 2012 yılı Şubat ayında kar yağışı görüldüğünü hatırlatan Şahin, o zaman da kent merkezinde kar kalınlığının 2 santim olduğunu belirtti. İzmir'de bugünkü kar yağışıyla ilgili bilgi veren Murat Şahin, "Merkezde hafif aralıklı kar yağışı var. Yüksek kesimlerde örtü oluşturabilir. Bu gece ya da yarın etkisini kaybedecek. Ancak kar yağışının bitmesiyle gece ve sabah donlanma yaşanacak. Kıyı kesimlerde orta, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacak. Merkezde hava sıcaklığının gece eksi 4 dereceye, iç kesimlerde ise eksi 8 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz. Son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden biri. En son 18 Ocak 1964 tarihinde Güzelyalı'da hava sıcaklığı eksi 6.4 olarak ölçülmüştü. Bu gece de aynı yerde eksi 4 dereceye düşmesini bekliyoruz" diye konuştu. Kar yağışının yarından itibaren etkisini kaybedeceğini dile getiren Şahin, hafta sonuna kadar yağış olmayacağını, ancak soğuk havanın etkisini sürdüreceğini açıkladı. Hafta sonunda hava sıcaklığının mevsim normallerine çıkmayacağını söyleyen Şahin, "Hafta sonuna kadar gündüz sıcaklıkların 2-3 derece, hafta sonu ise 8-10 derece olmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Şahin İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

35 D ÖDEMİŞLİ:

GÜZEL İZMİRİM ŞİMDİ DAHA GÜZEL GELİN GİBİ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title