Haberler

İzmir Sertel, Resmi Olarak Adaylığını Açıkladı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) başkanlığını iki dönemdir yürüten Atila Sertel, her iki meslek örgütündeki yetkilerini devrederek, İzmir 2. Bölge'den CHP Milletvekili aday adayı olduğunu, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda resmen açıkladı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) başkanlığını iki dönemdir yürüten Atila Sertel, her iki meslek örgütündeki yetkilerini devrederek, İzmir 2. Bölge'den CHP Milletvekili aday adayı olduğunu, CHP İzmir İl Başkanlığı'nda resmen açıkladı. Basından sorumlu Devlet Bakanı olmak istediğini dile getiren Sertel, mecliste dayak yememeye de söz verdi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'ndaki açıklamaya, Sertel'in oğulları Özmen Sertel, Özgür Mustafa Sertel eşi Ziynet Sertel, gelini Özlem Sertel, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazeteciler ve partililer katıldı. Partililerin destek verdiği Sertel, 20 yıldır ön seçim beklediklerini söyledi. Yıllardır görev yaptığı sırada birçok baskıya maruz kaldığını dile getiren Sertel, "Ben 26 yıldır, sosyal demokrat partinin üyesiyim. Türkiye'de 77 cemiyetin birlikte olduğu federasyonun genel başkanlığına aday olduğumda da bizimle sadece siyasi olarak uğraştılar. Atatürkçü, devrimci, solcu, Cumhuriyet Halk Partici dediler, hepsini kabul ettim. Bize başka söyleyecekleri hiçbir sözleri olmadıkları için onu söylediler. O dönemde Deniz Baykal genel başkanımızdı ve beni çağırdı. Sayın Mehmet Ali Susam ile beni odasında kabul etti. Bana, 'Atila nasıl geçirdin Anadolu'yu ele. Nasıl mücadele ettin de Anadolu senin arkana geçti, sen federasyon başkanı oldun. Bana anlat' dedi. Ben de ortaya sandık kondu, siz sandık koydunuz da ben sizi hiç mahcup ettim mi dedim. 20 yıldır ön seçim bekliyoruz. 29 Mart'ta sandığa gidilecek" diye konuştu.

DAYAK YEMEYECEĞİNE SÖZ VERDİ

Mecliste son günlerde bazı milletvekillerinin şiddete maruz kaldığını hatırlatan Sertel, "Milletvekillerimiz dayak yemektedir, ama size bir söz veriyorum ben dayak yemeyeceğim. Bir söz daha veriyorum. Ben basından sorumlu Devlet Bakanı olmak istiyorum. Ben bu yaşıma kadar bir milletvekili gibi yaşadım, meyhanede içip içip sarhoş olamadım, kötü sez de söyleseler yol ortasında dönüp de kavga edemedim. Sırf o sorumluluk benim sırtıma asıldı diye ben asla yanlış yapmadım. Kimsenin başını önüne eğmedim. Ben üyelere ve halkıma çok güveniyorum. Onların vereceği karara sonuna kadar katılıyorum. Kazanamasam da rütbesiz bir er olarak sonuna kadar demokrasi için mücadelemi sürdüreceğime huzurunuzda söz veriyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapmalıyız. Benimle yarışan hiçbir arkadaşımla ilgili benim ağzımdan hiç kimse tek kötü söz duyamaz. Etmem, ettirmem" diye konuştu.

BİNLERCE GAZETECİ MESLEK DEĞİŞTİRDİ

AK Parti hükümetinin iktidarı döneminde birçok gazetecinin meslek değiştirdiğini dile getiren Sertel, "Bunların hırsızlıklarının hesabını sormadan ölürsek gözümüz açık gitsin. İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nda asıl amaç, şiddetin önüne geçmek değil, halkı sindirmektir. 2008'den 2011'e kadar bu ülkede 200 gazeteciyi tutuklayan bu iktidar değil mi? 2 binin üzerinde gazeteciyi kovdurup işsiz bıraktırdınız. 5 bine yakın meslektaşım sizin iktidarınız döneminde bu meslekten çekildi. Siz hangi medyadan söz ediyorsunuz. Havuz medyasını da geçtim siz çukur ve çamur medyasısınız. Sizin attığınız çamurlar bize değmez" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title