Haberler

İzmir Sanata Doyacak

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimine hazırladığımız şu günlerde İzmirli sanatseverler için birbirinden güzel sanat etkinlikleri hazırladı.

Bahar mevsiminin son 10 günlük dilimi içine birbirinden renkli programlar sığdıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, farklı ilgi alanlarına sahip geniş kitlelere hitap edebilmeyi hedefledi.

İşte İzmir'de sanat:

21 Mayıs Salı günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde yeni bir buluşmayı gerçekleştirecek. Şef Yavuz Karabulut yönetimindeki ücretsiz konser saati 20.30'da başlayacak.

Aynı gün, kendine has tükenmez kalem tekniğiyle resim yapan ressam Erkan Gürkan'ın eserlerinden oluşan sergi, İzmir Sanat'ta açılacak. Resim kağıdı ve siyah bir tükenmez kalem dışında hiçbir malzeme kullanmadan çalışan Erkan Gürkan, bazı eserlerini "bir milyonu aşkın kalem darbesiyle" oluşturuyor. Sergi, 10 Haziran'a kadar gezilebilecek.

22 Mayıs 2013 Çarşamba günü, 'Türk Ezgileriyle Piyano ile Düetler' başlıklı dinleti düzenlenecek. İzmir Sanat'ta saat 20.30'da başlayacak olan dinleti, Türk eserlerini armonik bir kurgunun üzerine piyano ile doğaçlama eşliklerle gerçekleştirecek. Aynı şekilde diğer çalgı ya da vokallerin doğaçlamaları konserin bütününü oluşturacak.

23 Mayıs Perşembe gününün sanat etkinliği ise İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Çok Sesli Korosu'nun konseri. Şef Ali Hoca yönetiminde sanatseverlerle buluşacak olan bahar konseri, saat 20.30'da başlayacak.

Babaannem 100 yaşında

Etkinlik programının en dikkat çekici sanat olaylarından biri 'Babannem 100 Yaşında' adlı tiyatro oyunu. 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde İzmirli tiyatroseverlerle buluşacak olan oyunda Ayça Koyunoğlu, Şebnem Bilgeer, Berk Yaygın, Aşkın Şenol, Deniz Güzelmeriç, Fatih Koyunoğlu, Deniz Özmen ve Çetin Kaya yer alıyor. Oyunun yazarı Roberto Cossa, yönetmen ise Zafer Alagöz. Oyun, Arjantin'de, Buenos Aires'in varoşlarında yaşayan İtalyan kökenli göçmen bir aile ile yüz yaşındaki babaannelerinin acıklı-gülünç öyküsünü perdeye taşıyor.

Zara, Adnan Saygun'da sahne alıyor

Programın bir diğer seçkin etkinliği de 'Zara Jazz Band' konseri. 28 Mayıs 2013 Salı günü saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenecek olan konserde sevilen sanatçı Zara'ya Sabri Tuluğ Tırpan piyanosuyla eşlik edecek.

İzmir Sanat, 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü, piyanist Melin Molla tarafından kurulan 'İstanbul Art Trio'yu ağırlayacak. Molla'ya kemanda Elif Tarakçı Akyar ile viyolonselde Jülide Canca Eke eşlik edecek. Konser, saat 20.30'da.

Aynı gün Kent Orkestrası da bir konser verecek. İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde saat 20.30'da düzenlenecek olan 'Bahar Konseri' de ücretsiz.

Seyir Defteri'nden İzmir şarkıları

Sevilen grup 'Seyir Defteri'nin konseri ise 30 Mayıs Perşembe günü. Saat 20.30'da başlayacak olan konserde keman ve mandolinde Lalecan Özay ve Tamer Albayrak, piyanoda Ali Hoca, mandolinde Ataç Aydın, kemanda Ruşen Muzaffer, kontrabasta Gökçehan Gezen, gitarda Ezgi Anıl, vurmalı çalgılarda Bora Peynirci ile vokalde Meral Gürses sahne alacağı grup, "İzmir Şarkılarını" seslendirecek.

30 Mayıs'ın bir başka sanat etkinliği ise 'Atölye Renk'in resim sergisi. 30 Mayıs-16 Haziran 2013 tarihleri arasında açık kalacak olan serginin adresi Hisarönü'ndeki İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi.

Çocuklar unutulmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı sanat programında çocukları da unutmadı. Sanat Kulesi çocuk tiyatrosu tarafından sahnelenen "Eşekler Karnavalı" adlı çocuk oyunu, Mayıs ayı boyunca İzmir Sanat'ta seyircisiyle buluşacak. Bir çiftlikte yaşayan eşeklerin müzik grubu kurmak için sergiledikleri çabayı konu alan oyun, neşeli müzikleri ve esprili diyaloglarla minik seyircilere keyifli anlar yaşatacak. Tiyatro, sinema, müzik gibi kültürel etkinliklere insanların ilgisizliğini eleştiren oyun, çocuklara sanat sevgisi, arkadaşlık, azim, iyilik-kötülük gibi kavramların önemini anlatan dersler veriyor. Oyun, 20 Mayıs 2013 Pazartesi ve 27 Mayıs 2013 Pazartesi günleri saat 14.30'da sahnelenecek.

Etkinlikleri takip etmek isteyenler, Kültürpark İzmir Sanat'ın 293 40 49 / 45, Çetin Emeç Sanat Galerisi'nin 293 40 45, AASSM'nin 293 40 49 / 38 18 ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nin 293 46 04 nolu telefonlarıyla irtibata geçebilir; ayrıca www.izmir.bel.tr/kultursanat, http://aassm.org.tr ve info@izmirsanat.org.tr adreslerinden yararlanabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmet İnönü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title