Haberler

İzmir - Saldırıda Yaşamını Yitiren Teğmen Eşi Pınar Akdağ´In Babaevi Yasa Büründü

Osamniye'deki Jandarma Komutanlığı'na Yapılan Saldırı

OSAMNİYE'DEKİ JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA YAPILAN SALDIRI

Şirinyer Semti'deki ev ve çevresindeki binalar Türk bayraklarıyla donatılırken, ailesinin ''Fındık' diye çağırdığı Akdağ'ın askerliğe olan düşkünlüğü nedeniyle sürekli yeşil ve haki renkli elbiseleri tercih ettiği öğrenildi.

OSMANİYE'deki Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığı'na teröristlerce yapılan saldırıda ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Pınar Akdağ'ın, İzmir'deki babaevi yasa büründü. Şirinyer Semti'deki ev ve çevresindeki binalar Türk bayraklarıyla donatılırken, ailesinin ''Fındık' diye çağırdığı Akdağ'ın askerliğe olan düşkünlüğü nedeniyle sürekli yeşil ve haki renkli elbiseleri tercih ettiği öğrenildi.

Teğmen Cumhur Akdağ'ın, hain saldırıda yaşamını yitiren 47 günlük eşi Pınar Akdağ dün, gece geç saatlerinde cenazesi memleketi İzmir'e getirilirken, ailesinin yaşadığı Şirinyer Semti'ndeki baba ocağına ateş düştü. Akdağ'ın cenazesi, Hatay Mevki Asker Hastanesi morguna konulurken, evi ve çevresindeki komşularına ait binalar da Türk bayraklarıyla donatıldı. Akdağ çiftinin, kına gecesinin yapıldığı sokağa asılan Türk bayrakları duygusal bir hava yarattı.

Ev, anne Gülseren Ekmekçiler ve Teğmen Cumhur Akdağ'a taziyede bulunmak isteyenlerin akınına uğradı. Acılı ailenin üzüntüsünü dile getiren Pınar Akdağ'ın yengesi Figen Ekmekçiler, en son iki gün önce, internet yoluyla görüntülü olarak görüştüklerini, herhangi bir sıkıntısı olmadığını dile getirdiğini, yaşamını yitiren babası Ahmet Ekmekçiler'in, yarın, 40'ıncı günde yapacakları mevlüte geleceğini söyledi.

UÇAKLA ŞEHİT OLARAK GELDİ

Yenge Ekmekçiler, ''Yarın, babasının 40 mevlütü vardı. Bugün, mevlüde katılmak için İzmir'e uçakla gelecekti. Hatta bileti bile hazırdı. Ancak şehit olarak geldi. Acımız çok büyük. ''Çok dürüst, sevecen bir insandı. Biz ona 'Fındık' diye hitap ederdik. Cumhur'la, Buca Ahmet Yesevi Lisesi'nden arkadaştı. Sekiz yıldır süren bir ilişkileri vardı. Birbirlerini çok seviyorlardı. Evlenerek en büyük hayalini gerçekleştirdi. Hiç tereddüt etmeden sevdiğinin yanına gitti. Hiçbir tedirginliği yoktu. Çocukluğundan beri askere çok büyük ilgisi vardı. Eğer asker eşi olmasaydı, kendisi asker olacaktı. Asker olmayı çok istiyordu. Hep haki, yeşil renkli elbiseler giyerdi. Biz onu cennete gelin verdik. Demekki Allah onu bizden daha çok seviyormuş. En çok sevdiği Allah ve peygamberinin yanına gitti. Artık bu terör sona ersin. Başka Pınarlar ölmesin, analar ağlamasın' diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

DRAM İÇİNDE DRAM

Pınar Akdağ'ın 25 Nisan'da evlendiği, emekli işçi babası Ahmet Ekmekçiler'in aynı evde, düğünden 10 gün sonra, 5 Mayıs'da iddiaya göre borçları nedeniyle bunalıma girip evinin balkonunda kendini asarak canına kıydığı ortaya çıktı. Baba Ekmekçiler'in ''Hakkınızı helal edin, sizin suçunuz yok. Size mutluluklar dilerim' diye not bıraktığı da öğrenildi. Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde işçi olarak çalışan anne Gülseren Ekmekçiler'in 27 yaşında Hatice Eşmeli adında bir kızı daha olduğu da belirtildi.

Dershanede Coğrafya öğretmenliği yapan ve KPSS sınavlarına hazırlanan Pınar Akdağ'ın, Şirinyer Merkez Camisi'nde bugün kılınması planlanan cenaze namazının, ikindi namazı vakti, kentte şehitlerin son yolculuğuna uğurlandığı Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'ndeki yarı askeri törenin ardından Buca Yeni Mezarlıkta toprağa verileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title