Haberler

İzmir Sağlık Çalışanları 1 Günlük İş Bıraktı

Sağlık çalışanları 1 günlük iş bıraktı Eylemden haberdar olmayan hastalar mağdur oldu İZMİR'de sağlık çalışanlarının bir günlük iş bırakma eyleminden habersiz olan bazı hastalar, muayene için geldikleri hastanelerden tedavi olamadan dönmek zorunda kaldı.

Sağlık çalışanları 1 günlük iş bıraktı

Eylemden haberdar olmayan hastalar mağdur oldu

İZMİR'de sağlık çalışanlarının bir günlük iş bırakma eyleminden habersiz olan bazı hastalar, muayene için geldikleri hastanelerden tedavi olamadan dönmek zorunda kaldı. Sağlık çalışanları eylemlerine destek beklerken, bazı hastalar duruma tepki gösterdi. Basmane Meydanı'nda toplanıp İl Sağlık Müdürlüğü önüne kadar slogan atarak yürüyen sağlık çalışanları, çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve maaşlarına en az iki kat zam yapılmasını istedi.

Basmane Meydanı'nda toplanma ve bir günlük iş bırakma eylemi için karar alan yapan sağlık çalışanlarının eyleminden habersiz olan bazı hastalar mağdur oldu. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen hastalardan Haydar Temel (51), 'Neden grevdeler anlayamadık. Yüzde 50 zam aldıkları halde hastalar muayene olamıyor. Öğleden sonra bakacaklarını söylüyorlar, bekleyeceğiz bakalım ne olacak'" dedi. Yadigar Ürgüt (38), 'Yeğenimi getirdim doktora. Soğuk algınlığı var. Ama bugün grev varmış, muayene ettiremedik. Kaydımızı yaptırdık ama doktor olmadığı için iptal ettireceğiz" diye konuştu. Yılmaz Aydın (80), 'Karşıyaka'daki huzurevinde kalıyorum. Yaşlıyım, kan geliyor iç çamaşırım kan içinde. Acile de gittim ama benim doktorum grevde, ameliyat olacaktım" dedi. Devletin bu duruma bir çözüm bulunmasını isteyen Filit Göktaş da (44) 'Muayene etmiyorlar, halime bakın kolum kırılmış alçı çıkmış ama muayene etmiyorlar. Alçıya bile almıyorlar kolumu, evime gideceğim ama kolum şişerse ne olacak' Devlet artık bu işe bir çözüm bulsun" dedi.

'DESTEK BEKLİYORUZ

Ses İşyeri Temsilcisi Psikolog Mevlüt Ülgen ise, 'Bugün sağlıkçılar Türkiye genelinde grevde, amacımız halkımızın sağlık hizmetine daha etkin kavuşması, aynı zamanda da hükümetin yıllardır söz verdiği özlük hakları sorunlarımız var. Biz güvenli bir gelecek daha güvenli gelecek istiyoruz. Halkımızın da desteğini bekliyoruz. Başbakan sürekli açıklamalar yapıyor, toplum da sanıyor ki açıklamadan sonra gerçekleşiyor. Daha önce de benzer açıklamaları yaptılar. Ama biz artık faaliyet bekliyoruz. Verilen sözler vaatten öteye gitmiyor. Herhalde silah kullanamadığımız için bizim vaatler boş çıkıyor" diye konuştu. Sağlık çalışanlarının Basmane Meydanı'ndaki eylemi sürerken polis ekipleri de yoğun güvenlik önlemi aldı.

SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER

İzmir Tabip Odası, SES, Türk Sağlık- Sen, Genel Sağlık- İş, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanları Derneği, İzmir Aile Hekimleri, Birlik ve Dayanışma Sendikası ile Türk Hemşireler Derneği ile sendikaların İzmir şubelerine üye yaklaşık bin sağlık çalışanı, saat 11.30'da Basmane Meydanı'nda topladı. Gruba CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de destek verdi. Sendika derneklerin pankartla flamalarını taşıyan sağlık çalışanları, "Sağlıkçıyız haklıyız kazanacağız", "Birleşe birleşe kazanacağız" diye slogan atarak İl Sağlık Müdürlüğü önüne yürüdü. Burada konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Suat Kaptaner, taleplerini anlattı. Op. Dr. Kaptaner, "Sağlık Bakanı'ndan, Maliye Bakanı'ndan, Başbakan'dan randevu talep ettik, ses gelmedi. Sadece bu eylemi yapacağımızı açıkladıktan sonra sayın Başbakan büyük bir müjde verdi. Bazı basın organlarında maaşlara yüzde 50 zam gibi yansıtıldı. Ama burada bir gerçek var ki bu yalandır. Saati 7.5 TL olan nöbet hizmetine yüzde 50 zam yaptılar 10 TL yaptılar, hepinize kutlu olsun. Bir büyük müjde daha var, dediler ki 'Siz zaten çılgın gibi çalışıyorsunuz. Robot gibi çalışıyorsunuz, ölecek gibi gözükmüyorsunuz, 70 yaşına kadar çalışan'. Şimdi biz buradan sayın Başbakan'a bir öneride bulunuyoruz. Ne maaşımıza zam yapma niyetiniz var, ne emekli maaşımıza zam yapma niyetiniz var, ne çalışma ortamımızı düzeltme niyetiniz var bunu görüyoruz anlıyoruz da siz en iyisi, bütün sağlık kuruluşlarının arka tarafına mezarlık açın hepimizi oraya gömün. Siz bize '100 yaşına kadar çalışın' da deseniz, biz sizin bu sefalet ücretinize çalışmaya devam etmeyeceğiz. Bakın bugün hizmet vermedik, bir uyarı yaptık. Bizim isteklerimiz basit, vatandaşlarımıza insanca hizmet vermek istiyoruz. 5 günlük işi 1 günde beklemeyeceksiniz. Çılgın gibi hasta bakmak, çılgın gibi ameliyat yapmak istemiyoruz. Çalışanlarımızın acilen 2 katına çıkartacaksınız. Emeklilerimizin maaşlarını acilen 2 katına çıkartacaksınız. Sizin göreviniz sadece kendi maaşlarınızı yükseltmek değil. İstediğinizde 10 dakikada yasa çıkartıyorsunuz, fiili hizmet zammımızı yasalaştıracaksınız. Eğer bu taleplerimiz yerine getirilmezse biz sizinle sağlık kurumlarının bahçesinde, polikliniklerde ameliyathanelerde, her türlü meydanda bu taleplerimizi haykıracağız ve kazanacağız" dedi.

Daha sonra, eyleme destek veren sendikaların temsilcileri de görüşlerini dile getirdi, Konuşmaların ardından bir süre davul zurna eşliğinde halay çeken grup eyleme son verdi.

GÖRÜTNÜ DÖKÜMÜ

-Hastaneden görüntü

-Hastalarla röp.

-Psikolog Mevlüt Ülgen ile röp.

-Eylemden görüntü

-Yürüyüşten görüntü

-Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner'in konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, DHA)

===================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Tepecik Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title