Haberler

Izmir Referandum Çalışması Yapan CHP'li 2 Kadın Tartaklandı Iddiası

Referandum çalışması yapan CHP'li 2 kadın tartaklandı iddiasıİZMİR'in Balçova İlçesi'nde, referandum çalışmaları kapsamında ev ev dolaşan CHP üyesi Birsen Dirik (65) ile Necla Savaş (64), çalışmalar sırasında girdikleri apartmanda, 41 yaşındaki O.B. (Osman Böyük) ile babası A.B.

Referandum çalışması yapan CHP'li 2 kadın tartaklandı iddiası

İZMİR'in Balçova İlçesi'nde, referandum çalışmaları kapsamında ev ev dolaşan CHP üyesi Birsen Dirik (65) ile Necla Savaş (64), çalışmalar sırasında girdikleri apartmanda, 41 yaşındaki O.B. (Osman Böyük) ile babası A.B. (Ahmet Böyük) tarafından tartaklandıklarını ileri sürüp polise şikayette bulundu. Olay sırasında O.B.'nin kendisini yumrukladığını iddia eden Necla Savaş, hastaneye giderek darp raporu aldı. Balçova Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Ali Çalkaya, polis merkezine gelip Dirik ve Savaş ile görüştü, "Referanduma daha 60 gün var, bu gerilim politikasından vazgeçilmeli. 'Evet' diyen de 'hayır' diyen de bu ülkenin insanı ve bu ülkeyi seven kişiler. Yöneticiler bir an önce gerilimi durduracak adımlar atmalı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyesi Birsen Dirik ile Necla Savaş, bugün referandum çalışması yapmak için ev ev dolaşmaya başladı. Balçova İlçesi Korutürk Mahallesi Poyraz Sokak'taki bir binaya giren Dirik ve Savaş, iddiaya göre, bir dairede yaşayan baba ve oğlu tarafından tartaklandı. Sırtına yumruk atıldığını ileri süren Savaş ve tehdit edildiğini belirten Dirik, Balçova Polis Merkezi'ne giderek baba ve oğlundan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, O.B. ile babası A.B.'yi ifadelerine başvurmak üzere polis merkezine götürdü.

BAŞKAN ÇALKAYA, "GERİLİM AZALTILMALI"

Polis merkezine gelip konuyla ilgili bilgi alan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP'li iki kadınla bir süre sohbet etti. Çalkaya, "Referandum tarihi belirlendikten sonra propaganda süreci başladı. Partili ablalarımız sokağa çıkıp propaganda çalışması yapıyor. Bir apartmana giriyorlar ve 'siz devletin altını oyuyorsunuz' gibi söylemlerle karşı karşıya buluyor. Kendilerini devlet yerine koyarak işin topuzunu kaçırıyorlar. Partililerimizden birine de yumruk atmışlar. Bunu partili arkadaşlarımıza da söylüyorum, 'evet' de 'hayır' da olabilir herkes medeni olarak düşüncelerini söyleyecek ve hiç bir zaman şiddete başvurmayacak. Hele bir kadına, düşüncelerinden dolayı yumruk atmak ne demek? Biz düşman değiliz. Kendini devlet yerine koymak en tehlikeli olanıdır. Referanduma daha 60 gün var, bu gerilim politikasından vaz geçilmeli. 'Evet' diyen de 'hayır' diyen de bu ülkenin insanı ve bu ülkeyi seven kişiler. Yöneticiler bir an önce gerilimi durduracak adımlar atmalı" diye konuştu.

"REHİN ALMAYA KALKTILAR"

Darp edildiğini savunan Necla Savaş, "Bir kadına yumruk atılmasını hiç yakıştıramadım. Biz ev ev gezip referandum çalışması yapıyorduk. Gittiğimiz dairede yaşayanlara orada yaşayıp yamadıklarını soruyorduk. Daha sonra olayın yaşandığı daireye gittik. Kapıyı açar açmaz, 'Biz evetçiyiz. Yalnızca devletten gelenlere cevap veririz' dediler. Saygı duyduğumu söyledik. Daha sonra sayıları arttı üstümüze saldırdılar, rehin almaya kalktılar benim sırtıma vurdular. Çok üzgünüm" dedi. Yakındaki bir hastaneye giderek rapor alan Savaş'ın sırtında vurulmaya bağlı ödem oluştuğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Ali Çalkaya Balçova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title