Haberler

İzmir - Onarılan Süleyman Seba Heykeli Yerine Konuldu

Onarılan Süleyman Seba heykeli yerine konuldu Bornova Belediyesi ve Ege Beşiktaşlı İşadamları Derneği işbirliği ile Büyükpark'a yerleştirilen ancak vandallar tarafından kısmen tahrip edilen Süleyman Seba heykeli onarılarak yerine konuldu.

Onarılan Süleyman Seba heykeli yerine konuldu

Bornova Belediyesi ve Ege Beşiktaşlı İşadamları Derneği işbirliği ile Büyükpark'a yerleştirilen ancak vandallar tarafından kısmen tahrip edilen Süleyman Seba heykeli onarılarak yerine konuldu. Vatandaşlar, yerine konur konmaz heykel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türk futbol tarihinin önemli isimlerinden biri olan Beşiktaş'ın efsane Başkanı merhum Süleyman Seba'yı ölümsüzleştirmek için Bornova Belediyesi ve Ege Beşiktaşlı İşadamları Derneği işbirliği ile Büyük Park'ta bank üzerinde otururken tasvir edilen heykelin açılışı geçen Mayıs ayında yapıldı. Kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verilen heykelin yüzü kırmızıya boyanıp, sağ ve sol el parmakları da kırılmıştı. Bornova Belediyesi, spor camiasında derin üzüntü yaratan olayın ardından onarım için heykeli atölyeye kaldırdı.

Eserin sahibi heykeltraşlar Onur Kocaer ve Doruk Güneş heykelin onarımını tamamladı ve heykel yerine konuldu. Bu saldırının herkes tarafından kınandığını söyleyen Onur Kocaer, 'Zarar gören eserimizi atölyede bakıma aldık. Yeni parmaklar yaparak, boyadık ve ilk yapıldığı haline getirdik. Bu eser bizim vandalizm dediğimiz bir uygulamaya maruz kalmıştır. Halkımızı bu heykele ve sanata sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

Heykelin yerine konulmasının ardından vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: İZMİR (DHA) -

========================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Seba Bornova İzmir Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title