Haberler

İzmir Öğrenci ve Velilerden 'Proje Okulu' Uygulamasına Tepki

Öğrenci ve velilerden 'Proje Okulu' uygulamasına tepki

İZMİR'de, Eğitim Sen öncülüğünde bir araya gelen öğrenci ve veliler 'proje okulu' uygulaması kapsamında öğretmenlerin yerlerinin değiştirilmesine tepki gösterdi.

Bornova Anadolu Lisesi önünde saat 08.00'de Eğitim Sen öncülüğünde toplanan yaklaşık 200 öğrenci ve veli Milli Eğitim Bakanlığı'nın Proje okulu uygulamasıyla öğretmelerin yerlerinin değiştirilmesini protesto etti. Gruba Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da destek verdi. 'Okuluma dokunma', sloganları atan grup adına basın açıklamasını okuyan İzmir Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) Başkanı Orhan Yüce, "İktidarın öncelikle hedeflerinin başında eğitim kurumları gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yıllardır binalarından işleyişine müfredatından öğretmen ne kadar eğitimin her alanını siyasi anlayışına göre yeniden yapılandırılıyor. Şimdi de öğrencilerin yüksek puanlarla yerleştikleri ve başarı oranının yüksek olan bazı okulları proje okulu adı altında yeniden yapılandırıyor. Proje okullarında dört ve sekiz yıl çalışan öğretmenler norm fazlası gösterilerek 20 Eylül 2016 Salı günü yazılı tebliğ edip iki gün içinde yani 22 Eylül 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar başka okulları tercih etmesi isteniyor. Bakanlığın bu uygulaması Bornova Anadolu Lisesi'nde çalışan 84 öğretmen etkilemektedir. Aynı uygulamadan İzmir Fen Lisesi ve Cihat Kora Anadolu Lisesi'nde çalışan öğretmenlerin büyük bir bölümü de etkilenecektir. Bornova Anadolu Lisesi'nde çalışan ve bu uygulamadan etkilenen öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu tayin istemeyerek bu uygulamaya karşı çıkmışlardır. Veliler öğretmenler öğrenciler olarak sormamız gerekmiyor mu? Bu neyin projesi. Bu kadar başarıyı elde etmiş öğretmenlerin neden sürüyorsun. Sınavda yüksek puan alarak bu okullara girmeyi hak eden çocuklarımız bilim insanı olmak istiyor. Mühendis olmak istiyor, doktor olmak istiyor. Uygulayacağınız proje ile çocuklarımıza ne yapmak istiyorsunuz. Bu uygulama ile çocuklarımız bir karanlığın içine sürüklenmektedir" dedi. Bornova Anadolu Lisesi mezunu olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel'de, "Okullarımıza ne zaman bir saldırı olsa, öğrencisiyle, velisiyle, mezunuyla hep direniş gösteriyoruz. Bugün burada okulumuza sahip çıkmak için bir araya geldik. Bu adı uygulama projesi olan ve okullarımıza zarar veren uygulamanın etkilediği okulları savunmaya hep birlikte devam edeceğiz" dedi.

Grup bir süre projeyi alkışlarla protesto ederek eyleme son verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title