Haberler

İzmir Müdürlerin Mülakatına Sendika Başkanı'ndan Tepki

İzmir'de, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede 75 puan ve altında kalan okul müdürlerinin görevden alınması üzerine boş kalan müdürlüklere yenilerinin atanması için yapılan sözlü sınavda yaşanan yoğunluğa Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir tepki gösterdi.

İzmir'de, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmede 75 puan ve altında kalan okul müdürlerinin görevden alınması üzerine boş kalan müdürlüklere yenilerinin atanması için yapılan sözlü sınavda yaşanan yoğunluğa Türk Eğitim-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir tepki gösterdi. Bir çok ilde sözlü sınavların randevu sistemine dayalı olarak yapıldığını belirten Başkan Demir, İzmir'deki sistem nedeniyle öğretmen ve öğrenci ve öğrencilerin mağdur olduğunu ileri sürdü.

Konak İlçesi'ndeki Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde İzmir'deki 692 okula müdür atanabilmesi için dün (Perşembe) yapılmaya başlanan sözlü sınavın ikinci gününde de yoğunluk yaşandı. Bugün Bornova ve Kemalpaşa'dan gelen müdür adaylarının, sözlü sınava alınamadan geri gönderildiği ve pazartesi gelmeleri istendiği öğrenildi. Duruma tepki gösteren Türk Eğitim- Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, İzmir'de okul müdürlüklerinden ayrılan 692 müdür yerine atanacak müdürlerle ilgili mülakat 16-23 Ekim tarihlerinde yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önceden duyurulmuştu. Ancak ilimizde geçen çarşamba saat 17.30'da İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü internet sayfasına konularak arkadaşlarımıza son dakikada bir haber verildi. Buna göre hangi ilçenin hangi tarihte sözlü sınava gireceği liste halinde belirtildi. Ancak bir çok arkadaşımızın bundan haberi olmadı, bizim görevimiz olmadığı halde telefonlarla arkadaşlarımızı bilgilendirerek 16 Ekim'de Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde yapılacak sözlü sınava çağırdık. Bu arkadaşlarımız, söz konusu öğretmen evinde başlayacak sınava girmek için geldiklerinde belgelerin hazır olmadığı yönünde bilgi aldılar ve süreç saat 11.00'e kadar başlamadı. Yayınlanmış olunan listede 3 komisyon ve ilçelerin hangi günlerde sınava girecekleriyle ilgili bilgi paylaşıldı. Bildiğimiz bütün bilgi buydu. Yalnızca Buca İlçesi'nden Ek-2 puanına dayalı olarak sınava katılacak kişi sayısı 199, bunun dışında 50 civarında 2011 yazılı sınavını kazananları da düşünürsek yalnızca bir ilçeden toplamda 240 kişi bu sözlü sınava girecek. Bu kişiler sabah geldiğinde, 199 kişinin adları belli değildi ve sınava daha önceki yazılı sınavı kazananları aldılar. Bu sistem saat 11.00'e doğru başladı, akabinde diğer kişilerin adlarının bulunduğu listeler asıldı. İlk gün Buca, Bayraklı ilçeleri bugün için ise Buca, Kemalpaşa ve Bornova'dan katılan adayların sözlü mülakata girmesi gerekiyordu dedi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLDİ

Sabahın erken saatlerinde Bornova ve Kemalpaşa'dan gelen müdür adaylarının geri gönderildiğini aktaran Başkan Demir, Bu arkadaşlarımızın birçoğu derslerine giremedi. Daha sonra saat 10.00 sıralarında Kemalpaşa ve Bornova'dan gelen arkadaşlarımıza, Buca ve Bayraklı'dan gelenlerin mülakat sürecine devam edildiği, bugün için bu sürecin tamamlanamayacağı, okullarına dönmeleri ve pazartesi tekrar gelmeleri söylendi. Buca'da hala daha 40. kişinin mülakata girmiş olmasını göz önüne alırsak geriye kalan 150 kişinin bugün içinde mülakata alınmasının mümkün olmadığı görülmektedir. Şimdi Kemalpaşa'daki arkadaşlarımız pazartesi geldiklerinde, 'Bugün git yarın gel' denirse ya da bugün gelip de mülakata giremeyen arkadaşlarımız pazartesi tekrar mülakat için gelecekleri için bu öğrencilerin derslerden geri kalmalarına sebep olacak kişiler bununla ilgili hangi cezayla karşılaşacak. Böyle bir sistemsizliğe sebep olanlar hangi cezayla karşılaşacak. Sonuçta İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bir plansızlık içinde işleri yürütmektedir. Diğer illere baktığımızda randevu sistemi getirilmiş ve insanların hangi saatte gelecekleri belirlenmiş. Ancak İzmir'de böyle bir şey yok. Arkadaşlarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz mağdur, burada resmen bir komedi yaşanmaktadır diye konuştu. Başkan Demir, sorunun çözülmesi için İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın devreye girmesini istedi. Öte yandan, İzmir'deki 692 boş kontenjan için 2 bin 300 öğretmenin sözlü sınava alınacağı, sınavın 23 Ekim'e kadar süreceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemalpaşa Bornova Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title