Haberler

İzmir Milli Pul Sergisi Ödül Töreni

PTT AŞ ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) işbirliğiyle düzenlenen İzmir Milli Pul Sergisi Ödülleri törenle sahiplerine verildi.

PTT AŞ ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) işbirliğiyle düzenlenen İzmir Milli Pul Sergisi Ödülleri törenle sahiplerine verildi.

PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozbeyli, Balçova'daki bir otelde düzenlenen Milli Pul Sergisi Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, PTT'nin insanları iyi gününde kavuşturduğunu, kötü günlerinde acıyı paylaştığını belirtti.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu, yaklaşık 40 bin çalışanla büyük bir ülkeye hizmet etmenin kıvancını yaşadıklarını ifade eden Bozbeyli, posta, kargo, elektronik hizmetler gibi çok geniş bir alanda çalışmalarını sürdürdüklerini, Milli Pul Sergisi'ne de önem verdiklerini anlattı.

Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Ziya Ağaoğlu da pulların büyük bir hazine olduğunu, serginin büyük başarı kaydettiğini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Mardin'de PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğunu hatırlatarak, "Uzun zamandır terörle mücadeleyi sürdürüyoruz, orada görev yapan personelimiz ciddi bir bedel ödüyorlar, Allah onlara yardım etsin. İnşallah son hain bu güzel memleketin topraklarından temizleninceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu Türkiye Cumhuriyeti yenilmeyecektir." dedi.

Kaya, pulların bir ülkenin tarihini, bugününü yansıtan bir hazine olduğunu da ifade etti.

Konuşmaların ardından yaklaşık 140 filatelist ödüllerine kavuştu, Büyük Milli Onur Ödülü'nü ise Selçuk Akar aldı.

Törende İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'a da kişisel pul hediye edildi.

İzmir 2016 Milli Pul Sergisi

PTT AŞ ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu (TFDF) tarafından 4-12 Kasım tarihleri arasında Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen İzmir 2016 Milli Pul Sergisi'ne 135 koleksiyoner katıldı.

PTT Pul Müzesi koleksiyonlarından Atatürk, İzmir, Osmanlı Dönemi, Cumhuriyet Dönemi pullar, eskizler, sanatçı el çizimleri ve baskı örneklerinden 40 panoya yer verilen sergiyi 70 okuldan 10 bin öğrenci ziyaret etti.

Serginin toplam ziyaretçi sayısı 17 bine ulaşırken 100'e yakın ziyaretçi de kişisel pulunu bastırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Atilla Kaya Balçova İzmir Politika Güncel Haberler

title