Haberler

İzmir MHP'li Vural'dan Davutoğlu'na: Sen Neredeydin? -1

MHP'li Vural'dan Davutoğlu'na: Sen neredeydin?

MHP'li Vural'dan Davutoğlu'na: Sen neredeydin?

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP'ye yönelttiği "Adnan Menderes asılırken MHP neredeydi?" sorusuna cevap verdi. Vural, Davutoğlu'na "Bakanlar Kurulu tarihin en büyük rüşvet ve yolsuzluğa bulaşırken sen neredeydin? Paris'e kaçtın. Netenyahu ile kol kola giriyordun. Yatak odalarından para sayma makineleri çıkarken sen neredeydin? Genelkurmay Başkanı terörist diye yargılanırken, Türk bayrağı yargılanırken sen neredeydin? PKK öldürme talimatı verirken, yol kontrolü yaparken PKK mahkemeler kurarken sen neredeydin?" diye sordu. MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Karabağlar Seçim iletişim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Adnan Menderes asılırken MHP neredeydi?" sorusuna tepki göstererek, şunları söyledi: "Davutoğlu'nun şirazesi kaydı, tarih şuuru yok. Türk dış politikasını başbakanlığı sıfırlayanlar tarihi de sıfırlamış görülüyor. '1960 yılında Menderes asılırken MHP neredeydi?' dedi. Ezilince bu sefer de '1980 darbesinde MHP neredeydi?' diye soruyor. Allah akıl fikir versin. Mitinglerin sonunda 'Nuh tufanı olduğunda Malazgirt'te, Ankara Savaşı'nda, MHP neredeydi?' derse şaşırmasın. 12 Eylül'de MHP nerede miydi? Mamak zindanlarında, idam sehpalarında, partimize kilit vurulmuştu. Ülkücü gençler cezaevlerine atılmıştı. Sizler ezik bir şekilde evlerinizde kös kös otururken biz darbecilere karşı müdahale ediyorduk. Biz işkencelerle mücadele ederken sen neredeydin Davutoğlu? Denizli'de diyor ki, 'biz elif gibi dimdik durduk'. Sen ancak cumhurbaşkanının karşısında elif gibi dik durabilirsin. Selefinle top koşturduğunu biliyoruz, hangi merdivenin altıdaydın? Moon tarikatının finansörlüğünde misyonerlik seyahatine çıkmamış mıydın? PKK'ya özerklik verilirken sen neredeydin? Bakanlar Kurulu tarihin en büyük rüşvet ve yolsuzluğa bulaşırken sen neredeydin? Paris'e kaçtın. Netenyahu ile kol kola giriyordun. Yatak odalarından para sayma makineleri çıkarken sen neredeydin? Genelkurmay Başkanı terörist diye yargılanırken, Türk bayrağı yargılanırken sen neredeydin? PKK öldürme talimatı verirken, yol kontrolü yaparken PKK mahkemeler kurarken sen neredeydin? Arsız arsız diyor ki, 'bunlar aynı kaptan su içiyorlar' diyor. Bizim yediğimiz de içtiğimiz de bellidir. AKP- PKK- HDP aynı bağım bülbülü aynı fidanın güller açan dalısınız. Mecliste komisyon kurar Dolmabahçe'de selfie çekersiniz."

"SEN NE CEVAP VERDİN?"

Oktay Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birileri 'Kudüs, Yahudilerin kutsal makamı' dediğinde Bahçeli cevap verdi mi?' diyor. Dinimize dil uzatan herkes haddini bilecek. Davutoğlu soruyorum. İçişleri Bakanı Efkan Ala, 'peygamber gurura kapıldı biz kapılmadık' dediği zaman ne cevap verdin? Egemen Bağış, 'her Cuma bir ayet sallıyorum. Bakara makara' dediğinde sen ne cevap verdin? Mehmet Ali Şahin, peygamberimizin sakalı şerefi için 'sakal kıl tüy' dediğinde sen ne cevap verdin? Egemen Bağış, Erdoğan'ın doğduğu yer Rize tıpkı Mekke gibi mübarektir dediğinde sen ne cevap verdin? AKP Aydın İl Başkanı, 'Erdoğan ikinci peygamber' dediğinde sen ne cevap verdin?"

"SEN ÖNCE KESİLEN ELEKTRİĞİN HESABINI VER"

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerli tank, yerli uçak ve helikopterle övündüğünü hatırlatarak, şunları söyledi: "Davutoğlu, Denizli'de yine sallamaya devam ediyor. Kendi uçağını tankını helikopterini yapıyormuş. Vızır vızır helikopter uçak geçiyor maket helikopter ve uçaklardan politika yapıyor. Kesilen elektriğin neden kesildiğini bile bulamadın. Sen hala onun hesabını veremedin. Kudretten bahsediyorsun. 3- 5 terörist tehdit etti diye Süleyman Şah Türbesi'ni bırakıp kaçan sen değil miydin? Hırs gözünü bürümüş. Siyasi mitingi cephe gören bir anlayış. Düşman mıyız biz? 'Cepheyi terk etme' diyor. Senin cepheyi nasıl terk ettiğini Süleyman Şah Türbesi'nde gördük. Yazıklar olsun."

"AKP EŞ GENEL BAŞKANI"

Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti eş genel başkanı gibi seçim çalışması yaptığını öne sürerek, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı ama AKP eş başkanı da seçim çalışmalarına devam ediyor. Meral Hanım'a (Akşener) yapılan iftira, hatipleri yandaşı, candaşı iftiraları yapıyor. Ey AKP'nin eş genel başkanı, bu millet sana cumhurbaşkanı ol diye oy verdi. Bu iftiraları yapanlar senin sülalen değil mi? 'Benim önümü kesemezsiniz' diyor. Sen milletten büyük, hukuktan üstün müsün? Mecliste yemin etmedin mi? Yemin senin için kutsal değil mi? Cumhurbaşkanı 'referandum sayısına ulaşırsak AK Parti anayasa değişikliğini gündeme alır' diyor. AKP propagandası yapıyor. Gazeteler de bu çakma mitingleri sayfalarına taşıyor. Ne kadar paralel miting yaparsanız yapın bu millet milli ve manevi değerlerini yozlaştıranlara karşı sandıkta hesabını kesecektir."

SOSYAL MEDYA KAMPANYASI

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, etkin kullandığı sosyal medya için geliştirdiği bir projeyi de tanıttı. "İzmir'in dağlarında çiçekler açar" marşından esinlenerek, "Umut çiçekleri" adını verdiği sosyal medya kampanyasına göre www.umutcicekleri.com adresine girenler karşılarında çiçek isimlerini görecek. twitter veya facebooktan bağlantı kuranlar, çeşitli mesajlar iletebilecek. Vural, kampanyaya katılanların bazılarının evlerine canlı çiçek gönderip teşekkür edecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Oktay Vural Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title