Haberler

İzmir MHP'den Coşkulu Aday Tanıtım Toplantısı

İzmir MHP İl Başkanlığı, 7 Haziran seçimlerinde seçim yarışına gireceği adayları için tanıtım toplantısı düzenlendi. Törende adaylarla partilileri selamlayan MHP Gurup Başkanı Vekili Oktay Vural, 'Bugün olsa Çanakkale'de 'buyurun geçin' derlerdi. 'Çanakkale geçilmez' diyenler, Süleymanşah Türbesi için de, geçilmez demeliydiler. Ama diyemediler. Bize Çanakkale zaferi kutlamaları için davet yok. Biz MHP olarak Çanakkale'de zaten ev sahibiyiz" dedi.

Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısına, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile diğer adaylar da hazır bulundu. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını, İl Başkanı Necat Karataş, yaptı. Türkiye'yi sıkıntılarından kurtaracak kadroların MHP'de olduğunu, sık sık 'Bizimle yürü İzmir" sloganını tekrarlayan Karataş, 'AKP'ye, CHP'ye oy veren bütün seçmenlere sesleniyorum. Hesabı iyi yapmamanız lazım, çare var. Bu sıkıntıyı aşacak kadrolar MHP'de var. CHP'nin bu sorunları aşmasını beklemek doğru değil. Onlarda kadro yok. Olsaydı ekonomiyle ilgili bakanlık verilmesi için teklifte bulunan Kemal Derviş'e gittiler. Aldıkları cevap 'ben senin iktidar olacağına inanmıyorum' oldu. Güvendiği bir insanı aday yapamayan partinin iktidar olma şansı yok. Ne CHP ne AKP, MHP tek başına iktidardır" dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TEK TEK DAVET EDİLDİ

İl Başkanı Necat Karataş'ın, konuşmasının ardından partinin birinci ve ikinci bölgedeki toplam 25 milletvekili adayı tek tek tanıtılarak kürsüye çıktı. Genel başkan yardımcısı Kenan Tanrıkılu ise, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Almanya temaslarında yanında bunmasından dolayı tanıtıma katılmadı. Salonda son olarak MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural adı anons edildi. Partililerini yoğun sevgi gösterileri altında sahneye çıkıp milletvekili adaylarıyla tek tek tokalaştıktan sonra salonu selamlayan Oktay Vural, Partinin bugünkü haline kolay gelmediğini anlatan Vural, 'Çok çalıştık, Allah hepinizden razı olsun. Bizim holdinglerimiz, manşetlerimiz, anketlerimiz yok, ama gönüldaşlarımız, ülkücülerimiz var. Türk adını almayan almak isteyen bir iktidar partisi ve ana muhalefet partisi var. Bu partilerinin seçim beyannamelerinde Türk milleti geçmiyor. İkisinin de seçim beyannamesinde yok. Kurumsal özerkliklerden bahsediyorlar. Milli devlet, üniter devlet yapısından cumhuriyetimizi ilelebet payidar etmeyecekleri ortada. Bizler, bu tarihi oturum içinde Cumhuriyeti kuranların milli devletine sahip çıkmalıyız. 7 Haziran seçimleri bu tarihi yürüyüşü rayından çıkarmak isteyenlerle mücadele için önemlidir. Manevi değerlerimizin içi boşaltılıyor. Rüşvetini yolsuzluğun kılıfı haline getirildi. Maddi değerlerimizi hortumlayanlara manevi değerlerimizi de hortumlamaya devam ediyorlar. Çalıyorlar ama çalışıyorlar diyip yolsuzlukların üstünü örtenlere karşı bu vebali üstlenecekmisiniz' Birilerinin yaptığı yanlışa vebale ortak olmayın" dedi.

DAVETE İHNTİYAÇ YOK, BİZ EV SAHİBİYİZ

Bu yıl 100'üncü yıldönümü kutlanan Çanakkale Zaferi törenlerinde muhalefet partilerinin davet edilmemesine ve Ermeni soykırımı iddialarına da değinen Oktay Vural, 'Hukuk devletinde zorbalık başlar. Demokrasi olmazsa diktatörlük devam eder. Kulluk etmeye devam ederiz. Bizi parçalamak için her yolu denediler, ama Çanakkale geçilmez dedik. Ortak değerleri savunmamız lazım. Bugün bu tarihi yürüyüş içinde ortak değerlerimize ve kazanımlarımıza sahip çıkmamız lazım. İzmir'deki işsizlik ortalaması Türkiye ortalamasının üzerinde ekonomik cazibemiz kalmadı. Bunlara nasıl iş bulacaksın' İstihdam edilen insan evine sevinç mutluluk getirmeli. İnsanın hür olmasını istiyoruz. Çevresinde olandan bitenden haberdar olması lazım. Biz ülkemizde Papa'yı ağırladık. Ağırlıyoruz beyfendileri, sonra milletimizin tarihine leke sürdürüyorlar. Açtılar kapıları özür dilediler. Azeybaycan'ın beşte birini işgal edenler için kapıları açtılar. Bunlara karşı da dimdik ayakta durmalıyız. Bugün olsa Çanakkale'de 'buyurun geçin' derlerdi. Çanakkale geçilmez diyenler, Süleymanşah Türbesi için de, geçilmez demeliydiler. Ama diyemediler. Bize Çanakkale zaferi kutlamaları için davet yok. Biz MHP olarak Çanakkale'de zaten ev sahibiyiz. Davete ihtiyaç yok. Bugün her nefesimizde bu vatanı bize verenlerin hakkı hukuku vardır. Bizim Çanakkale'de, 100 yılda bir reklama ihtiyacımız yok. Çanakkale bizim için siyaset meselesi, varlık meselesidir. 7 Haziran seçimlerinde kritik bir seçim yaşayacağız" dedi.

PARTİLİLER BASIN MENSUPLARINI YUMRUKLADI

Bunların yanı sıra MHP İzmir il teşkilatının aday tanıtım toplantısı çirkin olaylara da sahne oldu. Salondaki bazı partililer, tartıştıkları basın mensuplarını, salonun arka bölümünde yumrukladı. Yine kadın bir gazetecinin önünü kesip tehdit etti. Bu durum salondaki basın mensupları tarafından, tepkiyle karşılandı. Basın mensupları hem MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural hem de İl başkanı Necat Karataş ile konuşup, sorumluların bunmasını ve gerekli işlemin yapılmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Oktay Vural İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title