Haberler

İzmir Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonu

İzmir merkezli "paralel yapı" operasyonu- Operasyon kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 12 kişi, adliye çıkışında yakınlarıyla bir araya geldi "Yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 12 kişi, İzmir Adliyesi çıkışında yakınlarıyla bir araya geldi.

İzmir merkezli "paralel yapı" operasyonu- Operasyon kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 12 kişi, adliye çıkışında yakınlarıyla bir araya geldi "Yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 12 kişi, İzmir Adliyesi çıkışında yakınlarıyla bir araya geldi.Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Emniyet Amiri Haldun Çabuk, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önceki operasyonun bir benzerini yaşadıklarını söyledi.Çabuk, "Biz bunca yıl vatanımıza hizmet ettik, herhangi bir sıkıntı olmadı. Vatanımız için çalıştık, yanlış bir iş yapmadık" dedi.İbrahim Şimşek ise İzmir'de 2008-2010 arasında görev yaptığını ifade ederek, "Hiçbir hukuksuz iş yapmadık" diye konuştu.Tutuklu sanıklardan Memduh Tosun'un avukatı Mehmet Şener Özterzi ise müvekkilinin daha önce tahliye edildiği halde aynı suçlamadan tutuklandığını dile getirdi.Yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgularının ardından "tutuklanmaları istemiyle" sulh ceza hakimliğine sevk edilen 14 zanlıdan 2'si tutuklanmış, 12 kişi yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmıştı. .....

Kaynak: AA / Güncel

İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title