Haberler

İzmir Merkezli Fetö/pdy Soruşturması

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 11 kişiden 2'si tutuklandı.

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 11 kişiden 2'si tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY'nin sözde "Bornova eyaleti"nde örgüt adına faaliyet gösteren ve kapatılan Çalışkan Girişimci İş Adamları Derneği, Helezon Gençlik ve Spor Derneği ile Mersinli Yeni Mahalle Cami Yaptırma Yaşatma Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneğine yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 56 şüpheliden 11'i emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sevk evrakı üzerinden nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkartılan 11 zanlıdan 2'si "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı, 9 şüpheli yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Örgüte eleman yetiştirme ve kazandırma faaliyetleri yürüttüğü belirtilen şüphelilerin, FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi.

Emniyette halen gözaltında bulunan, Adil Öksüz'ün kuzeni Zübeyir Öksüz'ün de aralarında yer aldığı 45 kişinin ise işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 1 Aralık'ta İzmir, İstanbul, Iğdır, Muğla ve Kütahya'da FETÖ/PDY'nin sözde "Bornova eyaleti"nde örgüt adına faaliyet gösteren ve kapatılan bazı derneklere yönelik düzenlediği operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 87 kişiden 56'sını gözaltına almıştı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin hazırlanan iddianamede "TSK imamı" olarak belirtilen Adil Öksüz'ün kuzeni Zübeyir Öksüz de soruşturma kapsamında yakalanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mersinli Bornova İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title