Haberler

İzmir Maltepe Askeri Lisesindeki "Dizi Davası"

İzmir Maltepe Askeri Lisesinde öğretmen oldukları dönemde, "Türklüğe hakaret" ve "cinsel istismar" suçlarının işlendiği öne sürülen "Game Of Thrones (Taht Oyunları)" dizisini 18 yaşından küçük öğrencilere zorla izlettikleri iddiasıyla, "disiplinsizlik" suçundan orduyla ilişiği kesilen 5 eski subayın sivil mahkemeye taşınan davasına devam edildi.

İzmir Maltepe Askeri Lisesinde öğretmen oldukları dönemde, "Türklüğe hakaret" ve "cinsel istismar" suçlarının işlendiği öne sürülen "Game Of Thrones (Taht Oyunları)" dizisini 18 yaşından küçük öğrencilere zorla izlettikleri iddiasıyla, "disiplinsizlik" suçundan orduyla ilişiği kesilen 5 eski subayın sivil mahkemeye taşınan davasına devam edildi.

İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davaya, sanıklardan Ümit Kılıç, Selma Rengin Mutlualp, İskender Gülbahar ve Aydoğan Davulcu ile avukatları Mahir Işıkay ile "mağdur" sıfatıyla Eren Çam katıldı.

Eren Çam, ifadesinde lisenin eski öğrencisi olduğunu, şu an üniversitede okuduğunu söyledi.

"Games of Thrones" dizisini izledikleri tarihte 18 yaşında olduğunu, RTÜK tarafından belirlenen akıllı işaretlere göre filmin izleme yaş sınırının 13 yaş üzeri olarak belirlendiğini aktaran Çam, dizinin hayatına olumsuz etki bırakmadığını, aksine dil gelişimi için faydasını gördüğünü, bu dizinin tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından izlendiğini savundu.

Çam, dizinin ders olarak okutulduğunu, laboratuvar ortamında sınıfça izlediklerini, kimsenin seyretmeleri için zorlamadığını belirterek, sanıklarla ilgili herhangi bir şikayetinin bulunmadığını ifade etti.

Avukat Işıkay, iddianamenin Başbakanlık Muzır Neşriyat Kurulu raporuna dayanılarak yazıldığını, bir hafta önce Ege Üniversitesi profesörlerinden oluşan 6 kişilik bilirkişinin hazırladığı raporda dizinin sakıncasız olduğunun belirtildiğini, iddianameyi hazırlayan savcının bu raporu beklemeden davayı açtığını söyledi.

Mahkemenin Maltepe Askeri Lisesinden istediği yazıda, dizinin 2011 yılı eğitim müfredatında olduğunu aktaran Işıkay, davanın bitirilmesini talep etti.

Hakim Kemal Oruç, bazı mağdurların ifadelerinin alınmadığını gerekçe göstererek talebi reddetti. Oruç, adreslerinde bulunmayan iki müştekinin zorla getirilmesine kararı vererek duruşmayı erteledi.

Dava

İzmir Maltepe Askeri Lisesinde askeri öğretmenlerin, son sınıf öğrencilerine İngilizce bilgilerinin pekişmesi için "Game Of Thrones" dizisini izletmelerinin ardından 2011'de yapılan ihbar üzerine askeri savcılık soruşturma başlatmıştı. "Türklüğe hakaret ve cinsel istismar" ile suçlanan 5 subaydan 4'ü emekli olurken, bir subayın Askeri Yüksek İdare Mahkemesince orduyla ilişiği kesilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilen eski subaylar için daha sonra iddianame hazırlanmıştı. İzmir Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özdil'in hazırladığı iddianamede 183 öğrenci mağdur olarak yer almıştı.

İddianamede, şüphelilerin, 18 yaşından küçük öğrencilere "ders" adı altında müstehcen görüntüler izlettikleri iddiasıyla cezalandırılmaları istenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Game of Thrones Mahir Işıkay Maltepe İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title