Haberler

İzmir Mali Müşavirler Odası Doğa Fotoğrafları Sergisi ve Ödül Törenine Hazırlanıyor

Güncelleme:

İzmir Mali Müşavirler Odası tarafından antik çağdan günümüze uzanan binlerce yıllık geçmişi ile öne çıkan Salihli – Adala Vadisi'ne doğa gezisi ve fotoğraf çekimi etkinliği düzenlendi.

Çok sayıda mali müşavirin ailesiyle birlikte katıldığı gezide Adala beldesi ziyaretinin ardından Ege Bölgesi'nin su ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan ve Gediz Nehri üzerinde kurulu bulunan Demirköprü Barajı'na kadar Kanyon boyunca fotoğraf çekimi yapıldı.

Gediz Nehri üzerinde 160 metre uzunluğunda, Antik Kral Yolu'nun geçtiği noktada inşa edilmiş olan, 6 gözenekli sütun üzerine kemerli taş yapısı ile tarihi Kız Köprü, 25 metre yükseklikten Adala Kanyonu'nun başlangıç noktasına dökülen Suuçtu Şelalesi ve Divlit Yanardağı'nın 26 bin yıl önce patlamasıyla oluşan volkanik kayaların yer aldığı Hermos Kanyonu ziyaret edildi.

Eşsiz doğal, tarihi ve kültürel güzellikleriyle, flora ve faunasıyla geziye katılanları büyüleyen Adala Vadisi gezisinde çekilen fotoğraflar, önümüzdeki günlerde Fuji Film İzmir'in katkılarıyla yapılacak olan Fotoğraf Sergisi ve Ödül Töreni ile ilgililerle buluşacak.

Gediz Nehri tarafından iki yakaya bölünmüş olan Adala'nın geçmişi binlerce yıl öncesine kadar uzanıyor. Lidyalılar tarafından kurulan ve Manisa'nın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Adala civarında bulunan volkanik yığılmalar, Türkiye'nin en önemli volkanik şekilleri arasında yer alıyor. Adala, 12 bin yıllık ayak izleri ile dünyanın en önemli doğa müzelerinden birisi olmaya da aday. "İlk insanın ayak izleri" adı verilen fosil ayak izlerinin dünyada sadece üç örneği bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gediz Adala İzmir Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title