Haberler

İzmir Limanı'na Turist Yerine Sığır Geldi

Güncelleme:

Lüks yolcu gemilerinin, güvenlik gerekçesiyle seferlerini iptal ettikleri İzmir'e, turist yerine canlı hayvan ithalatı kapsamında 3 gemi dolusu sığır geldi.

İzmir'e 2016 yılında yapılması planlanan kruvaziyer gemi seferlerinin neredeyse tamamı iptal edildi. Yüzen saray denilen ve her gelişlerinde kente binlerce turist getiren gemilerin rotalarını başka limanlara çevirmesi, kentte büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Bu durumun düzeltilmesi için yapılabilecekler tartışılmaya başlandı.

4 GEMİ AYNI ANDA GELİRDİ

Geçmiş yıllarda dört geminin aynı gün geldiği İzmir Alsancak Limanı, tur iptalinden sonra aylardır büyük bir sessizliğe büründü. Ancak yük iskelesinde ise bu durumun tersine bir hareketlilik yaşanıyor.

ARTIK SIĞIR GEMİLERİ YANAŞIYOR

Limana 24 saat içinde Urguay'dan gelen üç gemi ile besi için, angus cinsi binlerce sığır getirildi. Gemiden indirilen anguslar, kamyonlara yüklenenerek Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki besi çifliklerine götürüldü.


CANLI HAYVAN İTHALATI ARTTI

Geçen yıl, Urugay, Arjantin, Avustralya gibi hayvancılığın gelişmiş olduğu ülkelerden 10 bin 800 angus, gemilerle İzmir Alsancak Limanı'na getirlirken, bu yıl ise bu sayı, yılın ilk dört ayında 32 bine çıkarak büyük artış gösterdi. Canlı hayvan ithalatındaki artışta, önümüzdeki aylarda vergilerin yükselebileceği beklentisinin ve et tüketiminin artmasının rolü olduğu öne sürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Alsancak Limanı İzmir Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (14)

AKEPE BİTİRDİN MEMLEKETİ:

KÖYLÜ YATIYOR BOĞAZINA KADAR BORÇ İÇİNDE. SIĞIR DIŞARDAN SAMAN DIŞARDAN GELİYOR . EEEE. ARTIK ÜLKEYİ TERKETME VAKTİ GELDİ . HADİ KARDEŞİM BOŞALTIN BURAYI.

5
3
yanıtYanıtla
pillow fighter:

benim aklım almıyor, anadolu gibi bir coğrafya elinin altında olacak ama hala sığır ithal edeceksin! ne diyeyim. . . welcome to turkey :))

7
0
yanıtYanıtla
komık adam:

hepsı duzelecek once pıslıkten guneydou ve dogu anadoluyu kurtaralım sonra hayvancılık ta hersey artacak yeterkı ıhanetı bıtırelım

yanıt3
yanıt3
ELVEDA HAYVANCILIK:

Zaten tamamiyle başarıya ulaşmış bir plan önce tarımsal ürünlerde dışa bağımlı ardından hayvansal ürünleride dışardan temin etmek bağımlı bir ekonomi yapmaktı malesef başardılar tanıdığım bildiğim pekçok hayvancı bu işi bıraktılar şu an farklı işkollarında çalışıyorlar. Bir zamanlar hayvancılığımızla önplana çıkan ülkeydik şu an canlı hayvanları dış ülkelerden getiriyoruz hayvancılığın bittiğinin en bariz görüntüsü .

yanıt1
yanıt0
AyNuR:

izmiri belki anguslar düzeltebilir.

3
4
yanıtYanıtla
Oz:

Seni kim düzeltecek :D yardım lazımsa gelek!

yanıt3
yanıt1
AKAR KOKAR:

HEPIMIZ SIGIRIZ ANGUS ANGUTUZ !!!!?BEN DEGILIM DIYEN IN !!!!!!?CUNKU OYLEYIZ TURKIYE CAGIN COOK GERISINDE KALDI, , , HAK ETMEYENE OY VERILDI

5
1
yanıtYanıtla
hüseyin şevki topuz:

koyun yokmu koyun kuzu falan :))))

2
1
yanıtYanıtla
HAYVANCILIK BİTECEK BU GİDİŞLE(((:

Hani karşılama töreni aşk olsun . İthal hayvanların ülkemize getirilmesi hayvancılığımızı tamamiyle bitirme noktasına getirecek durum fiyat farkı sözkonusu ise ette maliyete harcanan değerler gözden geçirilmeli ilacı veteriner kontrolü hijyenik bir ortam hayvan yetiştiriciliği yemi vs. genel olarak düşünürsek bu masraflar yüksek tutarlara ulaşıyor etde üreticiden tüketiciye gelince pahalı oluyor. Hayvancılıkta ciddi krizler doğurur ithal hayvan ihracatı direkt olarak hayvancılığı etkileyecektir.

1
1
yanıtYanıtla
inekçi:

HAYVAN DIŞARIDAN GETİRMEK KENDİ VATANIMIZA İHANETTİR

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title