Haberler

İzmir Kuş Cenneti'nde Flamingo Bereketi

İzmir Kuş Cenneti'ndeki flamingo yavrusu sayısının 7 bin 111 olduğu belirlendi.

İzmir Kuş Cenneti'ndeki flamingo yavrusu sayısının 7 bin 111 olduğu belirlendi.

Ege Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, İzmir Kuş Cenneti, Yrd. Doç. Dr. Ortaç Onmuş tarafından İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün helikopteriyle bölge görüntülendi ve flamingo yavrularının sayımı gerçekleştirildi.

Çalışma sonrasında, 2015 yılı kuluçka döneminde 7 bin 273 çift flamingonun İzmir Kuş Cenneti'nde üredikleri, 7 bin 111 yavrunun yumurtadan çıktığı tespit edildi.

Alanda, haziran ayı yağışları nedeniyle 2014 yılına göre 3 bin çift flamingonun bu sene daha az kuluçkaya yatmış olduğu da belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıkı, "2016 yılı kuluçka döneminde de ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının aynı duyarlılığı göstermesi ile 20 bin çift flamingonun İzmir Kuş Cenneti'nde kuluçkaya yatmasını sağlamak imkansız değildir" ifadelerini kullandı.

İzmir Kuş Cenneti'ndeki çalışmalar

İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma Birliği tarafından flamingoların üremeleri için özel üreme adası yapılmış, 2 yılda 17 bin çift flamingo kuluçkaya yatmış ve ortalama 14 bin flamingo yavrusu yumurtadan çıkmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Ege Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title