Haberler

İzmir Kurtuluşunu Buruk Kutladı

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü bu yıl şehitlerden dolayı hüzünle kutlandı.

Kurtuluş Savaşı'nın taçlandığı 9 Eylül kurtuluş günü kutlamaları, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Hükümet Konağı önünde bayrak töreni gerçekleştirildi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP milletvekillerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

"ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ"

Türk süvari birliklerinin kente girişi ve Hükümet Konağı balkonuna yeniden Türk bayrağı çekmelerinin canlandırıldığı tören sonrası, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, temsili süvari birliği komutanı ile askeri tebrik etti. Ardından Aziz Kocaoğlu, atlı birlik komutanına plaket verdi. Vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

BAKAN EROĞLU ATATÜRK'ÜN HEYKELİNDEN İSTEDİ

Törenin ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in gönderdiği Atatürk'ün Balmumu Heykeli büyükşehir binasında sergiye açıldı. Başkan Kocaoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'e teşekkür etti. Bakan Eroğlu da heykelin üzerindeki kıyafetlerin Atatürk'ün kurtuluş mücadelesinde üzerinde olan kıyafetler olduğunu ve çok etkilendiğini belirterek, aynı heykelden memleketi Afyon'a da gönderilmesini rica etti.

İzmirli vatandaşlar heykeli görünce hüzne boğuldu. Bir vatandaş ağlayarak, Atatürk'ün kıymetinin bilinmediğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Aziz Kocaoğlu Veysel Eroğlu İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı!
title