Haberler

İzmir Kürkçü Bizim Kavgamız Sandıkta

Kürkçü Bizim kavgamız sandıkta HALKLARIN Demokratik Partisi, İzmir adayları tanıtıldı.

Kürkçü Bizim kavgamız sandıkta

HALKLARIN Demokratik Partisi, İzmir adayları tanıtıldı. 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı olan HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Sizleri kavgaya davet edenlere karşı iki adım geri atın. Sizin kavganızı yapmayacağız. Bizim kavgamız sandıkta. Bize derlerdi sandığa gel sandığa. Şimdi biz diyoruz, hadi bakalım sen gel Tayyip Erdoğan sandığa boy ölçüşeceğiz. Erdoğan'ın diktatör rejimine engel olmak istiyorsanız, HDP'nin yarım puan yükselmesi 30 koltuğu AKP'nin elinden alacaktır dedi. HDP Kültürpark Fuar 1 No'lu Hol'de düzenlenen toplantıda İzmir milletvekili adaylarını tanıttı. HDP'nin Biz'ler meclise sloganıyla yaptığı toplantıya yaklaşık 2 bin kişin katıldı. Toplantıda konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, partinin barajı aşması konusunda Kobani'yi örnek göstererek, şöyle konuştu İktidar partisi provokasyonla baskıyla oy istediğimizi öne sürüyor. Sizi baskıyla mı getirdiler buraya zorla mı geldiniz Ben buradan baktığımda halayla coşkuyla gelenleri görüyorum. Onlar zora alışmışlar ya her şeyi zorla yapıyorlar. Gezi'den Lice'de her yerde devletin tüm şiddetini halkın üzerine sürdürerek 'ya bana itaat edeceksin ya sana yaşam alanı tanımam' diyor. HDP senin bu baskı alanını yerle bir edecek. Provokasyon bitmiyor. Bu ülke savaştan çok çekti. İnsanlar barış için verilen mücadeleye çok büyük anlam verdiler. Kobani zaferini tüm insanlığa armağan ettiler. Kobani enternasyonal mücadelenin zemini haline geldi. Kobani'nin düşmesini istiyorlardı. Onu yapanlar bugün 'HDP barajı aşamaz' diyorlar. Kobani'de nasıl zafere ulaştık şimdi Türkiye'de barajı yıkacağız. Faşizmi devredeceğiz. Derdimiz barajı aşıp o koltuklarda oturmak değil ülkeyi aydınlığa kavuşturmak. Biz güzel bir gelecek istiyoruz. Onurlu bir gelecek bırakmak istiyoruz. Biz haklıyız ve kazanacağız.

AĞRI'YA GİDİP TARAFLARLA GÖRÜŞÜN

HDP İstanbul Milletvekili Tuncel, hafta sonu Ağrı'da yaşanan çatışmayı hatırlatarak, tüm siyasi partileri liderlerinin Ağrı'ya gidip taraflarla görüşmesini önerdi. Tuncel, şunları söyledi AKP faşizmini tek geriletecek güç HDP'dir. O nedenle Tayyip Erdoğan'ın uykuları kaçıyor. Ağrı'da yaşananlara bakın. Aslında bu ülkede kim savaş kim barış istiyor bu ülkenin gençleri kim karşı karşı getirmek istiyor onu gösteriyor. Tüm parti liderleri gitsin Ağrı'ya taraflarla görüşsün. Biz yalanlarla gelmedik buraya. Darağacına giderken bile yoldaşlar asla diz çökmemişler. Biz halkımıza yalan söylemedik. 'Bu ülkede terör sorunu yoktur. Kürk sorunu vardır' dedik. Eğer bir yalandan söz ediliyorsa Tayyip Erdoğan ve şürekası aynaya baksın. Adaylarımız sizden biri halktan biri korumayla gezmiyorlar.

YUNANCA DA SELAMLADI

İzmir 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürtçü, partilileri Kürtçe, Türkçe ve Yunaca selamlayarak, partinin baraj sorunu olmadığını söyledi. Kürtçü şöyle konuştu Artık bu topraklarda yaşamayan denizin öbür yakasında kaybettikleri toprakların özlemeni çeken Rum yoldaşlara da 'Kalimera' diyoruz. Çok zorlu biri işin ortasındayız. Başarıya ulaştırmaya kararıyız. Başarısızlığı bir ihtimal olarak bile düşünmüyoruz. Bunun için omuz omuza durmaktan yetinmemek, bizim sözümüzü işitmemiş ama bunu işitmeyi muhtaç yurttaşlarımıza mesajımızı sözümüzü ulaştırmak onları mücadeleye çağırmakla görevliyiz. HDP sadece üyelerinin partisi değil ona hiç üye olmamış ama çok yakın bir gelecekte bu partinin saflarına karışacak olanların partisiyiz. Bizim gibi dünyaya bakmayan ama bizim gibi düşünenlerin partisi olacaksa eğer bu partiyi biz onlara taşımakla görevliyiz. Yüzde 10 barajını yıktığımızı ispat edeceğiz. O güne kadar ev ev bu partinin mesajını kitlelere ulaştırmak zorundayız.

SİZİN KAVGANIZI YAPMAYACAĞIZ BİZİM KAVGAMIZ SANDIKTA

HDP İzmir 1. Bölge 1. Sıra milletvekili adayı Kürkçü, partilileri provokasyonlara karşı uyararak, şöyle konuştu Partimiz, Kürt halkının büyük devrimci enerjisinden doğmuştur. Şunu da aklımızda tutalım bu mücadele köklerini kaynaklarını Deniz Gezmişler'in, Mahir Çayanlar'ın mücadelesinden devşirdi. Bize Türkiyelilik nasihatinde bulunanlara söylüyorum. 81 ilin her sandığında en az bir oya sahibiz. Harbe değil seçime gidiyoruz. Bizim sözümüzü kısmaya çalışabilirler. Sakın aklınızdan bile geçirmeyin. Bize engel olamazsınız. Sakın ola İzmir Valisi sakın ola Ağrı Valisi'nin peşinden gitmeyesin, sakın ola. Bir seçim güvenliği yaşamak için yurttaşlarımızı temkinli olmaya davet ediyorum. Sizleri kavgaya davet edenlere karşı iki adım geri atın. Sizin kavganızı yapmayacağız. Bizim kavgamız sandıkta. Bize derlerdi sandığa gel sandığa. Şimdi biz diyoruz, hadi bakalım sen gel Tayyip Erdoğan sandığa, seninle boy ölçüşeceğiz. Erdoğan'ın diktatör rejimine engel olmak istiyoruz. HDP'nin yarım puan yükselmesi 30 koltuğu AKP'nin elinden alacaktır. Kimse partisini terk etmesin ama artık şunu düşünsün O evde o evin içinde kadınların oylarını istiyoruz. Kadınlar HDP'ye versin erkekler kime istiyorsa ona versin. Her evin gencinin oyunu istiyoruz. Gençler HDP'ye versin yaşlılar eski partilerine vermeye devam edebilirler. Tayyip Erdoğan'ın zulmünü kahkahalarla boğacağız. 8 Haziran'da Türkiye'nin dört bir yanında halaya duracağız. 2. bölge 1 sıra adayı Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan, Bin yıldır devlet geleneği altında eziliyoruz. Bu ülkede ceberut devlet bizi katletti. Yoldaşlar, Aleviler ilk kez Kürt özgürlük mücadelesi ile birleşti dedi.

BARAJLARI KURUTMAYA GELİYORUZ

HDP 1. bölge 3. sıra adayı Sanatçı Pınar Aydınlar, Biz kadınları, gençleri, geleceğimizi, özgürlük irademizi, Kürdistan halkının üzerine bombalar yağdıran zihniyeti karşı Berkin Elvan'a 15 yaşını göstermeyen, Ali İsmail Korkmaz'ı tekmeleriyle öldüren zihniyete karşı özgürlük türküleri besleyenlere selam olsun. Kaboni, Gezi direnişine karşı TOMA'lar, biber gazıyla coplarla gelenlere karşı şanlı tarihimiz var. Bizler barajları yıkmaya değil o barajların sularını kurutmaya geldik. Yaşasın kadın dayanışması

İZMİRLİ'NİN YARASINI HDP SARACAK

2. bölge 2. sıra adayı Eylem Yıldız, barajı kadınların aşacağı belirterek, Adliye koridorlarından yaralarımızı sararak geldim. Öyle bir zamandan geçiyoruz ki hepimiz yaralıyız. AKP iktidarı hepimizi yaraladı, çocukluğumuzdan kadınlığımızdan emek sömürüsünden yaraladı. Birbirimizi yaralarından tanıyoruz. İzmirlinin yarasını HDP saracak. Barajı kadınlar yıkacak. Barajı kadınlar aşacak dedi.

ADEMHAN LİSTE DIŞI KALDI

HDP 1. Bölge 2. Sıra adayı Ferhan Ademhan 7 Nisan'da açıklanan milletvekili aday listesinde adı olmasına rağmen milletvekili aday tanıtımında yer almadı. HDP İzmir İl Başkanlığı, Ademhan'ın Genel merkez tarafından listeden çıkarıldığını yerine başka bir adayın gösterildiğini, açıklamayı Genel Merkez'in yapacağını söylerken Ademhan şöyle konuştu Şuan Ankara'dayım, Yüksek Seçim Kurulu'ndayım, ne olup bittiğini öğrenmeye geldim. Bazı yanlışlıklar ve hatalar var onları bizzat öğrenip basın açıklaması yapacağım. Şu an bir şey söylemek için erken olduğunu düşünüyorum

KUTU

İZMİR 1.BÖLGE

1) Ertuğrul Kürkçü (Gazeteci - Yazar- Milletvekili)

2) Erkan Cengiz (Çiftçi)

3) Pınar Aydınlar (Sanatçı)

4) Ayşe Erkek (Muhasebeci)

5) Bahattin Canbeyli (Prof. Doktor)

6) Ahmet Önerge (Avukat- görme engelli)

7) Hülya Gülgör (Elektrik Teknisyeni)

8) Melike Arı (Ziraat Mühendisi)

9) Bayram Ercan (Tıp Doktoru)

10) Ülkü Yalçınkaya (Takı tasarımcısı)

11) Ayşe Fırtına Özen (İşçi)

12) Kamil Agğaoğlu (Avukat)

13) İnci dal (Sigortacı-Muhasebeci)

İZMİR 2.BÖLGE

1) Müslüm Doğan (Mühendis- Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı)

2) Eylem Yıldız (Avukat)

3) Zeki Gül(Doktor)

4) Pınar Türk (Muhasebeci)

5) İbrahim Akın (Eğitimci)

6) Semra Uzunok (Eğitimci)

7) Berrin Esin Kaya (Avukat)

8) Süleyman Gündüz (Müteahhit)

9) Dilek Bakış (Eğitimci)

10) Özer Akdemir (Gazeteci)

11) Zeynep Acar ( Tekstil İşçisi)

12) Şehnaz Baba Aktaş (işçi)

13) Hamdi Öztürk (Sağlık memuru)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ertuğrul Kürkçü İzmir Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title