Haberler

İzmir Komiser Yardımcısı, Karakolun Bahçesinde Köpeği Vurdu

Komiser yardımcısı, karakolun bahçesinde köpeği vurdu

Köpeğin vurulduğu anlar kamerada

İZMİR Çiğli İlçesi'nde, Komiser Yardımcısı M.A, üç yıldır polislerin beslediği köpeği karakolun bahçesinde, beylik tabancasıyla vurdu. M.A.'nın, köpeği vurduğu anlar ise, saniye saniye karakolun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Çiğli Emniyet Müdürlüğü Çiğli Merkez Polis Amirliği'nde, yaklaşık 15 gün önce grup amiri olarak göreve başlayan Komiser Yardımcısı M.A., karakoldaki polislerin 3 yıldır beslediği iki sokak köpeğinin bahçeye girmesine sinirlendi. M.A., bu köpeklerden birisi olan Efe'nin bahçeye girmesi üzerine kapının önünde çalışır halde bekleyen ekip arabasından beylik tabancasını aldı. M.A., ardından da silahını 2 metre uzaklıkta duran köpeğe doğrultup ateş etti. Yaralanan köpek can havliyle karakol bahçesinden yalpalayarak kaçmaya çalıştı. M.A. ise, hiçbir şey olmamış gibi ekip arabasına binip uzaklaştı. Hayvanseverler tarafından yakındaki bir veteriner kliniğine kaldırılan Efe'nin vücuduna giden kurşunun kürek kemiğini zedeleyerek öteki kasığından çıktığı belirlendi.

TABANCASINA EL KONDU

Silah sesini duyan vatandaşların şikayeti üzrerine olay, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya tarafından da duyuldu. Çiğli Merkez Amirliği'ne olay yeri inceleme ekipleri gönderilerek deliller toplandı. İlçe sınırlarını aşan olayın ardından Komiser Yardımcısı M.A apar topar yıllık izine çıkartıldı, beylik tabancasına ise Cumhuriyet Savcılığı'nın emri ile el kondu. Komiser Yardımcısı M.A.?nın savcılıktaki ifadesinde, iki gündür kullanmadığı silahını kontrol etmek amacıyla kör noktaya doğrulttuğunu, köpeği görmediğini söylediği öğrenildi. Dosyanın İzmir Cumhuriyet Savcılığı'na gitmesinin ardından İzmir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu davaya müdahil oldu. Efe'nin, karakoldaki polisler tarafından sahiplenilen bir köpek olduğunu anlatan Komisyon Üyesi Avukat Senem Demirel, 'Karakoldaki polisler aşılarından yiyeceklerine kadar o iki köpeği sahiplenmiş durumda. Kaldı ki komiser yardımcısına karşı hiçbir tehdit oluşturmuyor. Savcılıkta köpek görmediğini söylemiş, kamera kayıtları her şeyi ispatlıyor, insan en fazla 2 metre uzağında olan köpeği görmez mi' komiser yardımısı için 'Genel güvenliği tehlikeye atmaktan' dolayı soruşturma açıldı. Bizler, gerek Hayvan Hakları Kanunu gerekse de Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde hiçbir hayvanın kötü muameleyi hak etmediği hükmü var. Bu kabul edilemez bir olay, komiser yardımcısının alabileceği en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapıp davayı sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çiğli İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

HAYVAN SEVER...mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu insanlara guvenligimizi emanet ediyoruz bide... yaziklar olsun. Edilmedik tum hakaretleri havale ediyorum...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title