Haberler

İzmir Kocaoğlu, "Akp'nin Durdurulamaz Bir Düşüşü Sözkonusu"

Kocaoğlu, "AKP'nin durdurulamaz bir düşüşü sözkonusu" İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimin en önemli sonucunun HDP'ni barajı aşması ve seçmenin ötekileştirmeye, ekonomik uygulamalara, adaletin azalmasına tepki olarak AKP'ye 'Dur' demesi olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, "AKP'nin durdurulamaz bir düşüşü sözkonusu"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimin en önemli sonucunun HDP'ni barajı aşması ve seçmenin ötekileştirmeye, ekonomik uygulamalara, adaletin azalmasına tepki olarak AKP'ye 'Dur' demesi olduğunu söyledi. Kocaoğlu, CHP'nin ekonomik program ve projelerinden seçmenin oy verecek kadar etkilenilmediğinin görüldüğünü belirterek CHP'nin yarından itibaren yeniden çalışmaya başlayarak, kadroları yenileyerek iktidara gitmek için emin adımlarla yürümesi gerektiğini belirtti

Aziz Kocaoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada AKP'nin tek başına iktidar olamamasının ülke için hayati önem taşıdığını söyledi. Seçmenin ekonomik ve hukuksal darboğaza 'dur' dediğini belirten Kocaoğlu, "Bu sevindiricidir. Bu seçimin en büyük özelliği budur. HDP barajı aştı, MHP oyunu arttırdı, biz biraz kımıldandık. Esas olarak ise seçmen AKP'ye 'Ben senin uygulamalarını demokratik bulmuyorum, harcamalarını uygun bulmuyorum. Söylemelerini, ötekileştirmelerini uygun bulmuyorum' demiştir. AKP'nin durdurulamaz bir düşüşü sözkonusudur. Bu seçimin en önemli sonucudur" dedi.

Türkiye genelinde CHP'nin oylarının stabil kaldığını dile getiren Kocaoğlu, 'Seçimin ön önemli sonucu HDP'nin barajı geçmesi ve seçmenin AKP'nin 13 yıllık ve giderek değişen, ağırlaşan uygulamalarına karşın vatandaşın 'dur' demesi, set çekmesidir. Harcamalara, ekonomik uygulamalara ve ötekileştirmeye, adaletin azalmasına devlet kurumlarını yıpranmasına 'dur' demek için seçmen AKP'yi tek başına iktidar yapmamıştır. 2011 seçimlerine göre AKP büyük düşüş yaşadı. Demek ki vatandaşlarımız AKP'nin bu son derece ötekileştiren ayrıştıran politikasına bir 'dur' demiştir. AKP inişe geçmiştir. Bana göre ülkemiz için hayırlı olmuştur. Seçimin başarısı budur" dedi.

OY VERECEK KADAR ETKİLENMEMİŞLER

Seçimlerin bölge ve ülkeye barış, huzur getirmesini dileyen Kocaoğlu, uzun bir aradan sonra CHP'nin bir ekonomik modelle, ayakları yere basan projelerle seçime gerdiğini söyledi. Kocaoğlu 'Projelerden herkes etkilendi. Ama gördük ki oy verecek kadar etkilenmemiş. Biz yarından itibaren ekonomik model ve söylemleri neden niçin ve kaynaklarıyla daha iyi hazırlanarak hiç durmadan yarın seçim olacakmış gibi çalışarak herkese anlatmak zorundayız. CHP çalışarak kadroları, yenileyerek ekonomiyi doğru okuyarak mutlaka vemutlaka iktidar olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Yarından itibaren çalışmaya başlamalıyız" dedi.

İZMİR'DE AKP'YLE ARAMIZDAKİ MAKASI AÇTIK

Kocaoğlu, İzmir'de yerel seçimlerde yüzde 15'ler seviyesinde olan CHP ile AKP arasındaki farkın yüzde 20'ye çıktığını belirterek, bunu kendisinin daha önce 'makası açacağız" sözleriyle tahmin ettiğini söyledi. Kocaoğlu, İzmirlilere destekleri için teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli? Gelinim Mutfakta çeyrek altının kim aldı? 18 Nisan Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir?
500

Yorumlar (1)

gt:

CHP nin durdurulamaz yükselişi için ne diyorsun Say''ın koçooglu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title