Haberler

İzmir Kapatılan Okulun Öğretmenleri: Ekmeğimiz Elimizden Alındı

İzmir'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kanun hükmünde kararname ile kapatılan Özel Fatih Koleji'nin öğretmen ve yöneticileri yaptıkları basın açıklamasıyla mağduriyetlerini dile getirdi.

İzmir'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kanun hükmünde kararname ile kapatılan Özel Fatih Koleji'nin öğretmen ve yöneticileri yaptıkları basın açıklamasıyla mağduriyetlerini dile getirdi. Grup adına konuşan kapatılan okulun müdürü Kemal Kaş, "Tabiri caizse ekmeğimiz elimizden alındı. Çoluk ve çocuğumuzla aç bırakıldık" dedi.

Özel Fatih Koleji'nin kapatılmasıyla işsiz kalan yaklaşık 100 öğretmen ve yönetici Konak'taki Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürlüğü binası önünde bir araya geldi. Türk bayrağı açan öğretmenler çalışma izinlerinin iptal edilmesi nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti duyurmak için basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını müdür yardımcısı Kemal Kaş okudu. Fatih Koleji'nin 51 yıllık okul olduğunu belirten Kaş, şöyle dedi:

"Her yıl üniversiteye giriş sınavlarında, TEOG sınavlarında, bilim olimpiyatları, TÜBİTAK, proje ve sportif faaliyetlerde Türkiye ve dünya çapında dereceler yapmış başarılı bir okuldur. Biz bu güzide kurumda kazanılan her türlü bilimsel ve sportif başarıda emeği olan, Milli Eğitim Temel Kanunu, yürürlükteki her türlü mevzuat ve Atatürk ilkeleri doğrultusunda, görevlerini yapan öğretmenleriz. Hal bu iken okulumuz 12 Ağustos 2016 tarihinde kanun hükmünde kararname ile kapatılmıştır. Okulumuzun kapatılmasından dolayı, biz öğretmenler ve diğer çalışan arkadaşlarımız işsiz kalmıştır. Ayrıca biz öğretmenlerin çalışma izinleri de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dondurulduğundan, başka bir özel okulda çalışmamızın da önüne geçilmiş ve çalışmamız engellenmiştir.

Değerli devlet büyüklerimiz; Bizler FETÖ'cü değiliz. Bizler FETÖ, PKK ve diğer terör örgütlerine karşı her zaman devletimizin ve hükümetimizin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bizler okulumuzda, Milli Eğitim Temel Kanunu, diğer mevzuatlar çerçevesinde, Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş nesiller yetiştirdik. Burada sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi, 'At izi it izine karışmıştır', bir yanlışlık yapılmıştır. Bu yanlışlıkların düzeltilmesini devlet büyüklerimize arz ederim. Sayın Cumhurbaşkanımız, sayın Başbakanımız, saygı değer Milli Eğitim Bakanımız, İçişleri Bakanımız ve devletimizin değerli bürokratları bu çığlığı duyunuz. Bizler bu okulda çalışan öğretmenlerin çalışma izinlerinin süratle tarafımıza iade edilmesini arz ediyoruz. Ayrıca, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, maaş ve imzaladığımız sözleşmelerden doğan her türlü mali ve hukuki haklarımızın verilmesini arz ediyoruz."

"İNTİHARLAR, BOŞANMALAR, AİLE FACİALARI MEYDANA GELECEKTİR"

Müdür Yardımcısı Kemal Kaş, halen maaş ve işsizlik ödeneği alamadıklarını belirtirken, bir anlamda ekmeklerinin ellerinden alındığını, çocukları ile aç bırakıldıklarını anlatırken, "Birçok öğretmen arkadaşımızın evine icra gelmeye başladı, kredi kartları borçları, tüketici kredi borçları ve diğer alacaklılar kapımıza dayandı, birçok arkadaşımız psikolojik bunalıma girdi. Yakında endişelerimiz o ki intiharlar, boşanmalar ve diğer aile faciaları meydana gelecektir. Birçok öğretmen arkadaşımız çocuklarını okula göndermede, onların masraflarını karşılamada büyük zorluklar yaşamaktadır. Halbuki bizim hiç bir suçumuz, günahımız yok. Neden çalışma izinleri verilmiyor? Sayın Cumhurbaşkanlığımızın ifade ettikleri üzere, at izi it izinden ayrılmalıdır" diye konuştu. Öğretmenler açıklamanın ardından İstiklal Marşı'nı okuyup, dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title