Haberler

İzmir-İstanbul Yolu 45 Saat Sonra Açıldı

Kar yağışı nenediyle geçen salı günü saat 15.00 sıralarında Akhisar ile Balıkesir arasında kapanan İzmir- İstanbul karayolu, tam 45 saat sonra açıldı.

Kar yağışı nenediyle geçen salı günü saat 15.00 sıralarında Akhisar ile Balıkesir arasında kapanan İzmir- İstanbul karayolu, tam 45 saat sonra açıldı. Yılbaşını araçlarının içinde çok zor şartlarda geçiren sürücüler, Balıkesir ve İzmir yönüne doğru hareket etmeye başladı.

Yeni yıl öncesinde, hava sıcaklığının düşmesi, kar yağışını da beraberinde getirdi. İzmir- İstanbul karayolu da yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık salı günü saat 15.00 sıralarında trafiğe kapandı. Ayrıca Balıkesir- İzmir karayolunun 30'uncu kilometresinde bulunan Çanakçı mevkisinde yoğun kar yağışı ve TIR kazası yüzden ulaşım sağlanamadı. Karayolları ekipleri kar esaretine hazırlıksız yakalandı.

4500 KİŞİYE KIZILAY'DAN GIDA YARDIMI

Yolun kapalı olması nedeniyle tarafikte araçlar ilçe girişlerinde bekletilip yol güzargahlarındaki akaryakıt istasyonlarına sığınmak zorunda kaldı. Türk Kızılayı Manisa Şubesi, Kızılay Ege Bölge Afet Merkezi'yle birlikte yolun Kırkağaç ilçesi Gelenbe Mevkisi'nde, kumanya dağıttı. İki günde 4 bin 500 kişiye Kızılay tarafından poğaça, sandviç, çay, ayran, su gibi gıda maddeleri yardımı yapıldı.

Manisa ve Balıkesir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekipleri de yolda kalanların zincir takmalarını sağlamak ve kayan araçların kaldırılması için seferber oldu. Karayolları ve belediye ekipleri de karla kaplı yollarda küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Çalışmalar sürerken İstanbul yönünden gelen araçlar Edremit, Ayvalık üzerinden İzmir'e yönlendirilirken; İzmir yönünden gelen araçlar ise Kırkağaç, Soma, Savaştepe üzerinden İstanbul'a yönlendirildi. Sürdürülen çalışmalar ve kar yağışının etkisini kaybetmesi üzerine, kapanan yol 45 saat sonra tekrar trafiğe açıldı. Yılbaşını araçlarının içinde çok zor şartlarda geçiren sürücüler, bugün öğle saatlerinde Balıkesir ve İzmir yönüne doğru hareket etmeye başladı. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title