Haberler

İzmir İsmail Kahraman'a Mttb Üyelerinden Destek

İsmail Kahraman'a MTTB üyelerinden destekİzmir'de, Milli Türk Talebe Birliği üyeleri, yaptığı basın açıklamasıyla, Laiklik çıkışıyla eleştiri alan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a destek verdi.

İsmail Kahraman'a MTTB üyelerinden destek

İzmir'de, Milli Türk Talebe Birliği üyeleri, yaptığı basın açıklamasıyla, Laiklik çıkışıyla eleştiri alan TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a destek verdi. Basın açıklamasını yapan Fatih Demirtaş, "TBMM başkanımızı hadsizce eleştirenlere şunu hatırlatıyoruz. TBMM başkanı sırtını bu millete dayayıp konuşmaktadır" dedi.

Laiklik ilkesinin anayasada olmaması gerektiğine yönelik açıklamasından sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, çok sayıda tepki aldı. İzmir'de ise Milli Türk Talebe Birliği üyeleri, İsmail Kahraman'a destek açıklaması yaptı. Yaklaşık 30 kişinin bulunduğu basın açıklamasını, Fatih Demirtaş yaptı. Gelişmiş ülkelerden sadece Fransa anayasasında Laiklik ilkesi olduğunu söyleyen Fatih Demirtaş, "Tarihimizdeki 1786, 1921, 1924 anayasalarında, laiklik ilkesi yoktur. 1924 Anayasası'nda 'devletin dini islamdır' ibaresi yer almaktadır. Laiklik ilkesi CHP tarafından anayasaya sonradan konulmuştur. Laiklik, ülkemizde uygulayıcısına göre, ülkemizde olması gereken amacın dışında kullanılmıştır. Laiklik ilkesine dayanarak insan hak ve hürriyetleri, din özgürlüğü ihlal edilmiş, Laiklik bir zulüm aracı haline getirilmiştir. Ülkemizde bu şekilde yorumlanmış Laiklik ilkesinin anayasada yer almasının, 'olmazsa olmaz' bir prensip olmadığı görüşündeyiz. TBMM başkanının, Laikliğin anayasada yer almaması gerektiği fikrine katılıyoruz. Bu vesileyle bu tartışmayı fırsat bilip milletle, milletini seçtikleriyle ve milletinin değerleriyle hesaplaşmaya çalışanları, kaos, kutuplaşma çağrısı yapanları şiddetle kınıyoruz. TBMM başkanımızı hadsizce eleştirilerlere de şunu hatırlatıyoruz. TBMM Başkanı sırtını bu millete dayayıp konuşmaktadır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Kahraman İzmir Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title