Haberler

İzmir İş Dünyası: "Halk, istikrar istedi"

Güncelleme:

İzmir İş Dünyası: "Halk, huzur ve güven için tek parti hükümetine 'evet' dedi"

Muhalefet partileri cezalandırıldı

Kesin olmayan 1 Kasım genel seçimlerinin sonuçlarını değerlendiren İzmir iş dünyasının temsilcileri, halkın ülkenin istikrarlı bir şekilde yönetilmesi mesajını verdiği görüşünde birleşti. İş dünyası temsilcileri, 7 Haziran seçimlerinin ardından artan terör olayları ve siyasi partilerin koalisyon hükümetini kuramaması üzerine huzur ve güvenlik sıkıntısı yaşayan Türkiye'de halkın huzur ve güvenin sağlanmasına oy verdiğini ifade ettiler.

Seçimlerin ardından 13 yıldır ülkeyi yöneten partinin oylarını bir önceki seçime göre artırdığını, muhalefet partilerinin oylarının yerinde saydığını ya da düşürdüğüne işaret eden İş Dünyası temsilcileri, muhalefet partilerinin de öz eleştiri yapması gerektiğini dile getirdiler. Seçim sonuçlarına herkesin saygılı olmasını isteyen İş Dünyası temsilcileri, Hükümeti tek başına kuracak olan AK Parti'nin ekonomi başta olmak üzere ülke sorunlarını çözecek nitelikte bir program oluşturmasını beklediklerini vurguladılar.

EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu
Halk kararını verdi

Seçim sonuçları hepimize hayırlı olsun. Halkımız seçimde kararını verdi. Tek başına bir partinin hükümet kurmasını
istedi. Özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında artan terör olayları, koalisyon kurmayı başaramayan muhalefet partileri sandıktaki sonuçları belirledi. Muhalefet partileri seçim sonuçlarını iyi değerlendirmeli. Sandıktan zaferle çıkan Ak Parti'den de toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, huzur ve güveni sağlayan, ülke sorunlarına çözüme odaklanan bir
Hükümet kurmasını bekliyoruz.

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden
Acil eyleme geçilmeli

Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Hem siyasi hem de ekonomik açıdan ülkede iyileştirmesi gereken önemli konular var. Uzun vadede sürdürülebilir bir gelişim için acilen eyleme geçilmesi gerekiyor. Bizim beklentilerimiz sanayi üretiminin güçlendirilmesi, uluslararası ilişkilerin iyileştirilmesi, basın özgürlüğü, evrensel hukuk ilkeleri gibi konulara hassasiyet, çevresel değerlerin korunması, şehirleşmede dikkatli olunması. Bizler de her zaman olduğu gibi ülkemizin ilerlemesi, sorunlarının çözümü için canla başla çalışmaya devam edeceğiz
KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş

Huzur ve güven

7 Haziran seçimlerinde halkımız uzlaşı hükümeti kurulması mesajı vermişti. Ancak bu gerçekleştirilemedi. Bunun yanında terör olayları arttı. Ülkede huzur güven ortamı kalmadı. Bu durum halkımızı korkuttu. Yeniden tek parti iktidarı ile istikrara oy verdi. Bundan sonra kısa zamanda hükümet kurularak, ülke sorunlarına odaklanılmalı. Özellikle ekonomideki sıkıntılar bir an önce çözülmeli.

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren
Muhalefetten hesap soruldu

Hayırlı uğurlu olsun. Türk halkı 7 haziran seçimlerinden sonra koalisyon kuramayan muhalefet partilerini cezalandırdı. Onlardan hesap sordu. Ülkenin sıkıntılarından kurtulması için tek parti Hükümeti kurulması gerektiğini ortaya koydu. Bundan sonra geleceğe bakmamız gerekiyor. Yeni kurulacak Hükümet ülke sorunlarının çözümü için zaman geçirmeden harekete geçmeli.

Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Başkanı Serdar Gökhan Arıkan
Halk istikrar istedi

Seçim sonuçları halkın istikrar istediğini gösterdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra özellikle muhalefet partilerinin sergilediği yanlışlıkları görüldü ve sandıkta buna göre oy kullandı. Dünyaya da bu sonuçla birlik ve beraberlik mesajı verildi. Türkiye için hayırlısı olsun. Tek partinin kuracağı Hükümet ile ülkemizin de sorunlarının kısa sürede çözüleceğine inanıyorum.

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk
Muhalefet öz eleştiri yapmalı

Halk istikrardan yana oy kullandı. Hayırlısı olsun. Tek partinin kuracağı Hükümet ile istikrarın sağlanacağı düşüncesi seçimle ortaya çıktı. Seçmen, seçim öncesi her şeye 'hayır' diyenler ile koalisyonu kuramayan partileri de cezalandırdı. Muhalefet partileri de özeleştiri yapmalı. Ülkemizin sorunu çok. Seçimden hemen sonra Hükümet kurularak çalışmaya başlamalı.

EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ
Başkanlık sistemi gündeme gelebilir

Seçim sonucunda CHP ve MHP'nin kendisini sorgulaması gerekiyor. Halk Ak Parti'ye 7 Haziran'dan sonra 1 Kasım'da tek başına Hükümet kurma görevi verdi. Bu tablonun ortaya çıkmasında artan terör olayları sonucunda ülkedeki huzur ve güven ortamının ortadan kalkması da etkili oldu. Vatandaşlarımız huzur ve istikrar için yeniden AK Parti'ye görev verdi. Bundan sonraki süreçte ülke gündeminde Başkanlık sistemi de yer alabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ak Parti Türkiye İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title