Haberler

İzmir'in "Nadir" Bebekleri 2,5 Yaşında

İzmir'de dünyaya gelen ve nadir görülen tek yumurta üçüzleri Ece, Elif ve Ceylin 2,5 yaşına girdi.

İzmir'de dünyaya gelen ve nadir görülen tek yumurta üçüzleri Ece, Elif ve Ceylin 2,5 yaşına girdi.

Özel bir hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdem-Fulya Aksakal çiftinin ilk çocukları olan ve 100 bin doğumda bir görülen tek yumurta üçüzleri Ece, Elif ve Ceylin, İzmir'in "nadir" çocukları arasına girdi.

Baba Erdem Aksakal, üçüz çocuk sahibi olmanın kendileri için sürpriz olduğunu anlatarak, "Yapılan kontrollerde ilk olarak, ikiz çocuğumuz olacağını söylediler. Ancak bir sonraki kontrolde ise aslında ikiz değil, üçüz bebek sahibi olacağımızı öğrendik. Herkes tüp bebek tedavisiyle olduğunu sanıyor, biz de öyle olmadığını söylüyoruz. Bizim için ayrı bir mutluluk." dedi.

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Güçlü, tek yumurta üçüzlerinin yaklaşık 100 bin doğumda bir görüldüğünü ifade etti.

Üçüz gebeliklerin riskli gebelik sınıfında değerlendirildiğini aktaran Güçlü, "Üçüz gebelikler yaklaşık 7 bin doğumda bir görülüyor. Tek yumurta üçüzlerine ise yaklaşık 100 bin doğumda bir rastlıyoruz. Özellikle son 20 yılda tüp bebek yöntemlerinin daha sık kullanılıyor olması, bu tip çoğul gebeliklerin daha sık görülmesine neden oluyor. Bu bebeklerin sonları (plasentalar) arasındaki damarların birbiriyle irtibatlı olabilmesi, bir bebeğin normal, diğerlerinin daha az gelişmesine yol açabiliyor ve çoğu kez bu bebeklerin erken doğmasına neden oluyor. Ayrıca bu bebeklerde yapısal bozukluklar daha sıklıkla karşımıza çıkıyor." dedi.

Kaynak: AA / Sağlık

Serkan Güçlü Aksakal İzmir Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title