Haberler

İzmir'in Kurtuluşu İçin Koştular

Güncelleme:

İzmir'in işgalden kurtuluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yarı maraton düzenlendi.


21 kilometrelik yarışmayı, erkeklerde geçtiğimiz yılın da şampiyonu olan Kenyalı sporcu Moses Too kazandı. Bayanlarda ise milli atlet Mehtap Sızmaz yarı maratonu birinci sırada bitirdi.

İzmir'in işgalden kurtuluşu yıldönümü kutlamaları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen 9 Eylül Yarı Maratonu, Ulu Önder Atatürk'ün İzmir'i seyrettiği Belkahve'den başladı. 400 aşkın sporcunun katıldığı maratonun startını İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla birlikte verdi. Katılımın yoğun olduğu maratonda, 21 yaş ve üstü, kulüp ve ferdi lisanslı sporcular ile çeşitli ülkelerden sporcular yer aldı. Büyükşehir Belediyesi, sporcuların sıcaklardan etkilenmemesi için 21 kilometrelik parkur boyunca su ve sünger noktaları kurdu. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen maraton Konak Meydanı'ndaki Tarihi Saat Kulesi önünde son buldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl 9 Eylül Koşusu'nun kapsamını genişleterek "yarı maratona" çevirmişti.

Şampiyon değişmedi

Bu yıl 9 Eylül Yarı Maratonu'na ikinci kez katılan Kenyalı sporcu Moses Too, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 21 kilometrelik parkuru, 1 saat 55 saniyelik derecesiyle birinci sırada bitirdi. Erkeklerde 1 saat 2 dakika 2 saniyelik derecesiyle Azeri sporcu Tilahun Vorku Aliyev ikinci, 1 saat 4 dakikalık derecesiyle Kenyalı atlet Sulti Gure Timbre üçüncü oldu. Şampiyon atlet Too, ikinci kez İzmir'de yarışmaktan büyük onur duyduğunu ve kupa kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

İlk üç sıra milli atletlerin

Bayanlarda ise ilk üç sırayı milli atletler aldı. Birinciliği geçtiğimiz yılın ikincisi milli atlet Mehtap Sızmaz, 1 saat 14 dakika 17 saniyelik derecesiyle aldı. Milli atletler Nilay Esen 1 saat 14 dakika 55 saniyelik derecesiyle ikinci, Fatma Hacıköylü ise 1 saat 19 dakika 53 saniyelik derecesi ile üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren sporcular kupalarını ve ödüllerini Büyükşehir Başkan Vekili Dr. Aydoğan ile Bornova Belediye Başkanı Atilla'nın elinden aldı. Parkuru tamamlayan her yarışmacıya da anı olarak katılım madalyası verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bornova Aydoğan Eylül Yerel Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title