Haberler

İzmir'in Kırmızı Bayrak Gururu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerin yaşamını kolaylaştıran mekanlar ve ulaşım araçlarına verilen ‘Kırmızı Bayrak’, bu kez Ege Üniversitesi (E.Ü) Kütüphanesi’nin oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerin yaşamını kolaylaştıran mekanlar ve ulaşım araçlarına verilen 'Kırmızı Bayrak', bu kez Ege Üniversitesi (E.Ü) Kütüphanesi'nin oldu. E.Ü. Kütüphanesi, bu bayrağı göndere çeken 16. kuruluş olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de ilk ve tek olarak İzmir'de hayata geçirilen 'Kırmızı Bayrak' uygulaması, kentte giderek yaygınlaşıyor. Engelli vatandaşların erişimine uygun mekanların sayısının arttırılmasını hedefleyen uygulamayla kırmızı bayrak alan son kurum Ege Üniversitesi Kütüphanesi oldu. Kütüphane, Engelsizİzmir 2013 Kongresi'nin öncesinde başlayan uygulamayla engellilerin erişimine uygun hale getirilen kamuya açık faaliyet gösteren özel veya kamu kurumlarına ait açık ve kapalı mekanlar ile ulaşım araçlarına verilen kırmızı bayrağı almaya hak kazanan 16. kurum oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kırmızı Bayrak Komisyonu'nun İzmir Metrosu istasyonlarında yaptığı denetimler sonucunda, kentte 3 yıldızlı 'kırmızı bayrak' verilmesi kararlaştırılan ilk kuruluş İzmir Metrosu olmuştu. İzmir Metrosu, gurur bayrağını 2013 yılının Aralık ayında almıştı.

GURUR TABLOSU

Kırmızı Bayrak Komisyonu; İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İzmir Kent Konseyi, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği temsilcileri ile ortopedik, görme ve işitme engelliler ile ilgili faaliyet gösteren dernek temsilcilerinden oluşuyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kırmızı Bayrak Komisyonu tarafından Kırmızı Bayrak almaya layık görülen kurum ve kuruluşlar şöyle:

İzmir Metro A. Ş (3 Yıldız), Torbalı Belediyesi-Suyun Başı Mesire Alanı (2 Yıldız); Torbalı Belediyesi-Engelsiz Yaşam Parkı (3 Yıldız); Bayraklı Belediyesi Engelli Hizmet aracı (3 Yıldız); Karşıyaka Belediyesi Hizmet binası (1 Yıldız); Park Bornova Outlet Center (2 Yıldız); Farklı Cafe Restoran (1 Yıldız); Buca Hasanağa Bahçesi (1 Yıldız); Bergama Doğa Koleji Hizmet binası (1 Yıldız); Balçova 4 No'lu Nusret Fişek Aile Sağlığı Merkezi Hizmet Binası (2 Yıldız); İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü Engelli Hizmet araçları (2 Yıldız); Bayraklı Kent Koleji ve Sosyal Destek Merkezi (1 Yıldız); İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'ne bağlı otobüsler (5 model-3 Yıldız) ve (3 model-2 Yıldız); İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Genel Müdürlüğü'ne bağlı kafe ve restoranlar (İnciraltı Kafeteryası /2 Yıldız, Tarihi Havagazı Fabrikası /1 Yıldız, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti içerisinde yer alan Kafeterya /2 Yıldız, Eşrefpaşa Hastanesi içerisinde yer alan Kafeterya /1 Yıldız, Doğal Yaşam Parkı Kuğulu Kafe /1 Yıldız, Doğal Yaşam Parkı Develi Kafe /1 Yıldız, Yasemin Kafe ve Restoran /1 Yıldız); Forum Bornova (2 Yıldız) ve Ege Üniversitesi Kütüphanesi (1 Yıldız)

'Kırmızı Bayrak', 1, 2 ve 3 yıldızlı olmak üzere üç kategoride veriliyor. 1 yıldız erişilebilirlik konusunda Teknik Şartname'de belirtilen kriterlerin en az yüzde 60'ını, 2 yıldız en az yüzde 75'ini sağlayan, 3 yıldız ise belirtilen kriterlerin en az yüzde 90'ını sağlayan kamuya açık faaliyet gösteren açık veya kapalı mekanlara ile ulaşım araçlarına verilen "Kırmızı Bayrak"ı temsil ediyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Üniversitesi Torbalı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title