Haberler

İzmir'in İlk Başörtülü Meclis Üyeleri

Yerel seçimlerle birlikte İzmir'de ilk kez 4 başörtülü kadın, meclis üyesi olmaya hak kazandı AK Parti Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Karataş: "Bir önceki yerel seçimde de meclis üyesi olmak istemiştim ancak başörtüsü nedeniyle talep edememiştim" "Başörtümle meclis üyeliği yapmak bana onur ve gurur.

RAMAZAN ERCAN - Yerel seçimlerle birlikte İzmir'de ilk kez başörtülü 4 kadın, meclis üyesi oldu.

AK Partili Rukiye Bayrak Karataş Bayraklı'dan, Nergis Sayar Karakelle Kemalpaşa'dan, Yeter Gören ve Ayşe Küçük ise Çiğli ilçesinden belediye meclis üyesi olmaya hak kazanarak ilk başörtülü üyeler olarak kayıtlara geçti.

Belediye meclisinin ilk toplantısına başörtüsüyle katılan AK Parti Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi 43 yaşındaki Rukiye Bayrak Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldan bu yana siyasetin içerisinde olduğunu ve AK Parti Bayraklı Kadın Kolları Başkanlığı yaptığını anlattı.

Serbest meslekle uğraşan ve 2 çocuk annesi olan Karataş, ilçedeki 23 mahallede çalışmalar yaptığını, buralardaki kadınlarla işbirliği halinde olduklarını dile getirdi.

Kadınların meclistesi sesi olacağını ifade eden Karataş, "Bir önceki yerel seçimde de meclis üyesi olmak istemiştim ancak başörtüsü nedeniyle talep edememiştim, o zaman durum muammaydı. Şimdi başörtümle meclis üyeliği yapmak bana onur ve gurur verecektir" diye konuştu.

Başörtüsüyle mecliste

Kadınlarla omuz omuza, kol kola çalışacağını ve kadınların sorunlarını meclise taşıyacağını kaydeden Karataş, şöyle konuştu:

"Başörtüsüyle Meclise girilmesi sürecin önünü açtı ve çok şükür şimdi başörtüsüyle belediye meclis üyesiyim. Bu süreçte Başbakanımıza, milletvekillerine çok teşekkür ediyorum, bu imkanı sağladıkları, başörtüsüyle meclise girebilmemize imkan verdikleri için.

Bugün ilk günüm. Çok fazla heyecanlı değilim. Çünkü 5 yıldır siyasetin içindeyim. Meclise daha önce de gelip gittim ancak başörtülü meclis üyesi olarak ilk kez geliyorum. Bunun mutluluğu var. Başörtümüzle gurur duyuyoruz, Başörtüsüyle bu görevi sonuna kadar yapacağıma inanıyorum. Yolumuzu açtıkları için büyüklerimize çok çok teşekkür ediyorum." - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Bayraklı Ak Parti Karataş İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title