Haberler

İzmir'in İlçeleri Ulu Önder Atatürk'ü Andı

İzmir'in ilçelerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. ölüm yıl dönümü törenlerle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. ölüm yıl dönümü nedeniyle İzmir'in ilçelerinde törenler düzenlendi. Balçova, Aliağa, Konak ve Urla'da düzenlenen törenlerde saat 09.05'te Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk minnetle bir kez daha anıldı.

Balçova Ata'yı andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Balçova'da vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törenle anıldı. Balçova Cumhuriyet Meydanındaki törenlere Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Garnizon Komutan P. Alb. Hasan Paçalı, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Saatler 09.05'i gösterdiğinde tüm Balçova 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Aliağa'da 09.05'te hayat durdu

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Aliağa Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle anıldı. Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan törende saat 09.05'i gösterdiğinde nefesler tutuldu, göndere çekilen Türk bayrağı yarıya indirildi. Petkim ve Tüpraş gemilerinden verilen siren sesleri eşliğinde gerçekleştirilen 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törene; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Serkan Acar ve Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir'in yanı sıra Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 09.05'de Urla'da hayat bir kez daha durdu

Atatürk, aramızdan ayrılışının 78. yılında Urla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören ile şükran, minnet ve özlemle anıldı. Törene; Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Garnizon Komutanı Vekili Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, Urla Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Urla Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve Urlalılar katıldı. Çelenk sunumlarıyla başlayan tören, 2 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

Cumhuriyet çocukları Ata'sına koştu

Konak Belediyesi, hayatı boyunca spora ve sporcuya büyük değer veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 78. yılında düzenlediği '18. Ata'ya Saygı Koşusu' ile andı. Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğünün organizasyonluğunda, Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilen yarışlara katılım bu yılda yoğun oldu. 18'incisi düzenlenen etkinliğe, Konak sınırları içinde yer alan 31 okuldan toplam 900 öğrenci katıldı. Atatürk Olimpiyat Stadının yan sahalarındaki koşu pistinde minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere toplam dört kategoride yarışlar yapıldı. Atatürk'ün cumhuriyeti emanet ettiği çocuklar, Atalarına duydukları sevgi, saygı ve özlemi pistte sergiledikleri azim ve performansla gösterdi. Büyük çekişmeye sahne olan yarışları Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, okul müdürleri ve öğretmenler de izledi. Koşular sonunda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyaları etkinlik sonunda düzenlenen törenle verildi.

Madalya verildi

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Atamızı kaybedeli 78 yıl oldu ama onun aydınlık dünya görüşüne, fikirlerine, ilkelerine daha çok sahip çıkmamız gerekenler günlerden geçiyoruz. Atatürk bize hedefi; bilime bağlı, çağdaş uygarlık olarak göstermiştir. Aydınlık beyinlerin bu ülke için ne kadar gerekli olduğunu hep vurgulamıştır. Bizim gelişmemiz için, uygar dünyanın şerefli birer üyesi olmamız için bilimle, sanatla, sporla buluşmamız lazım. Atatürk bu nedenle geleceğimiz olan gençlerin sporla, sanatla uğraşmasını istemiştir. Çünkü çağdaş insan, spor yapan, sanatın bir dalıyla ilgilenen, bunlarla kendini geliştiren insandır. Bu nedenle biz, Ata'ya saygımızı sporla göstermek istedik. Sizler Atanız için saygı duruşunu koşunuzla gerçekleştirdiniz" dedi. Konuşmaların ardından tören koşuda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupalarının verilmesiyle son buldu. Yarışlarda her kategoride ilk üçe giren öğrenciler madalya ve kupalarını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu'nun elinden aldı. Dereceye giren öğrencilere ayrıca Konak Belediyesince eşofman takımı da hediye edildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Konak İzmir Urla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title