Haberler

İzmir'in Expo Hayalinde İşler Yolunda

İzmir'in EXPO hayalinde işler yolunda gidiyor. EXPO heyetinin iki günlük İzmir programı, Efes turu ve gala yemeğiyle noktalandı. Gece boyunca dans eden EXPO delegelerine zaman zaman kent yöneticileri eşlik etti.

27 Kasım'da gerçekleştirilecek EXPO 2020 oylaması öncesinde İzmir'e gelen BIE heyeti, programlarının ikinci gününde Efes Antik Kenti'ni gezdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşlik ettiği heyet, Celsus Kütüphanesi'nin önünde aile fotoğrafı çektirdi. Tarihi kütüphanede gerçekleştirilen mini tiyatro gösterisi, yabancı konuklar tarafından beğeniyle izlendi. Heyet, ardından Antik Tiyatro'da düzenlenen Doğuş Çocuk Orkestrası'nın konserini dinledi. İki günlük programın gala yemeği de Efes Antik Kenti'nin büyüleyici atmosferinde gerçekleştirildi. Agora'da düzenlenen gecenin sunuculuğu, tıpkı açlış sempozyumunda olduğu gibi yine ünlü televizyoncu Defne Samyeli yaptı.

BİR KEZ DAHA DESTEK İSTEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iki gün süren program boyunca İzmir'in zenginliklerini tanıtmaya çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: "İzmir'in hem bugünkü yüzünü hem de geçmişini gördünüz. Umuyorum bu kısa seyahatinizden memnun kalmışsınızdır. Memleketimiz İzmir adına güzel duygularla İzmir'den ayrılırsınız. Umuyorum her İzmir'e gelen gibi, siz de İzmir tiryakisi olursunuz ve tekrar tekrar kentimize gelirsiniz. Bu güzel coğrafyayı taçlandırmak, daha geliştirmek ve barışı güçlendirmek için adaylığımızda umarım bizi desteklersiniz."

BU BİR VEDA DEĞİL

Efes'i, tarihteki önemli kent yapan ışıkların şimdi başka bir liman kenti İzmir'de yandığını söyleyen Vali Mustafa Toprak da şunları söyledi: "Yarınlar adına insanların dünyasını aydınlatabilmek için bir arada bulunuyoruz. Daha iyi bir dünya için, sağlık için buradayız. Sağlık temasıyla düzenlenecek EXPO'yu sadece İzmir için değil tüm dünya için istiyoruz. Tüm dünyanın buna ihtiyacı olduğunu ve İzmir'in de buna çözümler sunacağını savunuyoruz. Bu bir veda değil, Kasım ayında Paris'te tekrar buluşacağız. 2020 yılında tekrar sizleri İzmir'de görmek istiyoruz."

EXPO DELEGELERİ PİSTTEN İNMEDİ

Gecenin sonunda, dünyada hit olmuş şarkıları Türk ezgileriyle harmanlayan Dolapdere Big Gang Grubu konser verdi. Grubun çaldığı hareketli parçalara heyetle birlikte Başkan Aziz Kocaoğlu ve Vali Mustafa Toprak dans ederek eşlik etti. Yabancı heyetin coşkulu dansı, renkli görüntüler oluşturdu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Efes Antik Kenti Aziz Kocaoğlu Doğuş İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title