Haberler

İzmir'in Eski Valisi Hakkında Fetö Pdy Soruşturmasında Gözaltı Kararı++

İzmir'in eski valisi hakkında FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltı kararıKapatılan Gediz Üniversitesi'ne FETÖ operasyonuİZMİR'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nnın (FETÖ/PDY) darbe girişiminden sonra kanun hükmünde kararname ile kapatılan Gediz Üniversitesi akademisyenlerine ve yöneticilerine yönelik operasyon başlatıldı.

İzmir'in eski valisi hakkında FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltı kararı

Kapatılan Gediz Üniversitesi'ne FETÖ operasyonu

İZMİR'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nnın (FETÖ/PDY) darbe girişiminden sonra kanun hükmünde kararname ile kapatılan Gediz Üniversitesi akademisyenlerine ve yöneticilerine yönelik operasyon başlatıldı. Soruşturmada, toplam 101 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, şu anada kadar da 54 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. İzmir eski Valisi Cahit Kıraç hakkında da bu dosya kapsamında yakalama karanının bulunduğu, ancak henüz gözaltına alınmadığı ileri sürüldü.

Darbe teşebbüsü sonrasında FETÖ/PDY'ye yönelik alınan önlemler kapsamında İzmir'de kapatılan üç vakıf üniversitesi arasında Gediz Üniversitesi de yer aldı. Kısa süre önce de kamulaştırılıp ismi Bakırçay Üniversitesi olarak değiştirilen Gediz Üniversitesi'nin eski akademik ve idari personeli için bugün FETÖ/PDY operasyonu yapıldı. Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında gözaltı kararı bulunan toplam 101 kişiye yönelik operasyon düzenledi. Bunlardan şimdiye kadar 54 kişi gözaltına alındı. Başka bir soruşturma kapsamında dün (perşembe) gönderildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay'ın da bu soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alındığı açıklandı. Tutuklu bulunan işadamı Abdullah Kavuk'un da bu dosya kapsamında hakkında işlem yapıldığı ifade edildi. Ayrıca FETÖ/ PYD soruşturmasında tutuklanan, Yamanlar başta olmak üzere cemaat okullarının Ege Bölge sorumlusu olan Sebahattin Kasap'ın kardeşi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi eski Başhekemi Dr. Ali Kasap da yine gözaltına alınanlar arasında yeraldı.

ESKİ VALİYE DE YAKALAMA KARARI

Soruşturmanın en dikkat çeken ismi ise İzmir'in eski valilerinden Cahit Kıraç oldu. Dosyada Cahit Kıraç hakkında da yakalama kararı bulunduğu, ancak henüz gözaltına alınmadığı öğrenildi. Cahit Kıraç 2007 ile 2013 yılları arasında kentte valilik yaptıktan sonra Diyarbakır'a atanmış, oradan da merkez valiliğine çekilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gediz Üniversitesi Cahit Kıraç Ali Kasap İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title