Haberler

İzmir'in "Bayramlık" Yatırımları

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi, Uukent'ten Bayraklı'ya, Ürkmez'den Mavişehir'e kadar kentin her bölgesini şantiyeye çevirdi.

Onları bir de "havadan" görün İzmir'in "bayramlık" yatırımları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, peşpeşe başlattığı önemli yatırımlarla kenti adeta "şantiyeye" çevirdi. Kuzeyde kesintisiz ulaşım için çok kritik yatırımlar olarak gösterilen Evka 5 ve Ulukent köprülü kavşaklarının inşaatı hızla devam ederken, ayakkabıcıların ve nakliyecilerin ulaşım sorunlarını çözecek Işıkkent yolu da büyük ölçüde tamamlandı. Buca'da ulaşıma altarnatif olacak Uçanyol'un ihalesinin ardından yer teslimini yapan Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı sırtlarında oluşturacağı Ekrem Akurgal Yaşam Parkı'nda da inşaatları önemli oranda bitirerek yeşil alan çalışmaları için ön hazırlıklara girişti. Karşıyaka Dudayev Bulvarı ile Mavişehir TOKİ konutları bölgesine yeni imar ve bağlantı yolları ile karayolu köprüleri yapımı için yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Hatay'daki otopark ihtiyacının karşılanması için yapılan katlı otopark inşaatı ise her geçen gün biraz daha yükselmeye başladı.

İşte İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım çalışmalarını sürdürdüğü yatırımlarından bazıları:

Evka-5'e 40 milyonluk kavşak

İzmir'in İstanbul bağlantısında kesintisiz ulaşımı kolaylaştıracak Evka 5 Köprülü Kavşağı'nın yapım çalışmaları yüzde 80 oranında tamamlandı. Kavşak tamamlandığında, Evka 5'ten gelen araçlar Ata Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi'ne, Anadolu Caddesi ve raylı sistemi kesmeden geçiş yapabilecek. Yine Evka 5 ve Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen araçlar, Aliağa ve kent merkezi istikametine Anadolu Caddesi'ni kesmeden geçebilecekler. Bu büyük yatırımın kamulaştırma dahil maliyeti 40 milyon TL.

Ulukent'e katlı kavşak

13 milyon TL'ye mal olacak katlı kavşak Anadolu Caddesi'nde Ulukent ve Seyrek girişlerinin bulunduğu alanda inşa ediliyor. Şu anda inşaat çalışmaları yüzde 85 oranında tamamlandı. Anadolu Caddesi, transit geçiş için katlı kavşağın altında kalırken, kent merkezinden gelip Seyrek'e girmek isteyen sürücüler, güvenli bir şekilde ve trafik kesilmeden geçiş yapabilecek.

Işıkkent'te dertler bitiyor

Işıkkent'teki Ayakkabıcılar ile Kara Nakliyecileri sitelerini Kemalpaşa Caddesi'ne ve otobana bağlayacak 1.4 kilometrelik yeni arterin yapım çalışmaları tamamlandı, açılış için gün sayıyor. 35 metre genişliğindeki yol, bölgedeki trafik sorununu büyük ölçüde çözecek.

"Uçanyol" başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi'ne "viyadük" ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar'a bağlantı sağlayacak 7.5 kilometrelik "ekspres" güzergahın Onat Caddesi'ne kadar olan 1.3 kilometrelik bölümü için yapım çalışmalarına başladı. 16 milyon 312 bin 671 TL yapım ve 17.7 milyon TL kamulaştırma bedeli ile toplam 33 milyon 312 bin TL maliyetle yaşma geçirilecek olan viyadük ve köprü bir yılda tamamlanacak.

Hatay'a katlı otopark

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay bölgesindeki otopark ihtiyacının karşılanması amacıyla projelendirdiği 2 otoparktan biri olan 329 araç kapasiteli Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı'nın yapım çalışmalarını yüzde 80 oranında tamamladı. Önümüzdeki Şubat ayında tamamlanarak hizmete alınması planlanan otoparkın betonarme imalatları ile sıvaları yapılıyor.

Ekrem Akurgal Yaşam Parkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cengizhan Mahallesi'ndeki 90 dönümlük alanda çok amaçlı salonun yanı sıra basketbol, voleybol ve tenis sahaları, eğitim parkı, çocuk oyun alanları, açıkhava kondüsyon alanı, kafeterya, seyir terasları, piknik alanı, yürüyüş yolları ve otopark alanları oluşturuyor. "Hocaların hocası" olarak bilinen, Bayraklı (eski Smyrna) antik kentini ortaya çıkaran ünlü arkeolog Ord.Prof.Dr. Ekrem Akurgal'ın adı verilen yaşam parkında çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlandı.

Mavişehir'e "yeni yollar ve yeni köprüler"

Karşıyaka Dudayev Bulvarı ile Mavişehir TOKİ konutları bölgesine yeni imar ve bağlantı yolları ile karayolu köprüleri için yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda Çiğli İstasyonaltı Mahallesi ile Karşıyaka Mavişehir Mahallesi arasında bulunan yeni yerleşim bölgesinde yeni imar ve bağlantı yolları ile bu bölgeden geçen Maltepe Deresi'nin üstüne 3 noktada karayolu köprüsü yapılıyor. Projenin kente kazandırılmasıyla, bölgede oturan vatandaşlar daha rahat ulaşım olanaklarına kavuşacak.

Gıda Çarşısı trafiğine neşter

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Gıda Çarşısı ile Şehitler Caddesi arasında ulaşımı sağlayan köprüde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla, bölgede yeni bir karayolu köprüsü inşa etmeye başladı.

Kahramanlar'a karayolu alt geçidi

Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi–İZBAN hattında seferler bir yılı aşkın süredir kesintisiz olarak sürerken, diğer taraftan da hattın yeni gelişen ihtiyaçlara yönelik yapılandırılması devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Hilal'e aktarma istasyonu, Kahramanlar Akıncılar'a karayolu alt geçidi yapıyor. Hilal Aktarma İstasyonu ile İZBAN ve Metro yolcularına ikinci bir aktarma istasyonu rahatlığı yaşatılacak.

İZBAN Torbalı'ya ilerliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi-İZBAN'ın Torbalı'ya kadar uzatılması için de çalışmalar hızla sürüyor. TCDD ile imzalanan protokol gereği yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 5 istasyon ve 7 adet karayolu üst geçidi için projelerini tamamlayarak harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumaovası İstasyonu'ndan sonra Develi Köyü, Tekeli, Pancar, Torbalı ve Tepeköy olmak üzere toplam 5 istasyon için yer teslimi yaparak çalışmalara başladı. Yine hat üzerindeki 7 karayolu geçidinden Menderes Gölcükler, Tekeli, Pancar ve Torbalı Kuşçuburnu karayolu üst geçitleri için Ekim ayında ihale gerçekleştirildi.

Varyant yenileniyor

1949 yılında yapılan ve geçmişten günümüze kentin simgelerinden biri olma özelliğini taşıyan Varyant Yolu'nu yenileme çalışmaları başladı. Çalışma kapsamında resmi adı Birleşmiş Milletler Caddesi olan Varyant'taki eskiyen korkuluklar değiştirilecek, yol ölçüleri Karayolları Trafik Standartları'na göre düzenlenecek ve kaldırımlar yenilenecek. Varyant, yeni yüzüyle Ocak ayı sonunda görücüye çıkacak.

Ballıkuyulular istedi, Büyükşehir yaptı

Yağmurlarla zeminin yumuşaması sonucunda yol çökmesi yaşanan Ballıkuyu bölgesi için harekete geçen ve istinat duvarı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölge halkına bir de sürpriz yaptı. Bölge halkının yoğun bir şekilde talep ettiği 5307 Sokak ve Ballıkuyu Caddesi'ni birbirine bağlayacak yeni bir yol çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 180 metre uzunluğundaki bağlantı yolu ile bölgedeki sorunu çözdü.

Turizm cennetlerinde temiz deniz

18.3 milyon liralık yatırımla Özdere ile Doğanbey – Ürkmez ileri biyolojik atıksu arıtma tesisleri inşaatları tamamlandı. 2013 yılında devreye alınacak bu iki önemli tesisin hizmete girmesi, İzmir'in turizm cenneti sahillerinin korunması adına çok önemli bir adım olacak. Özdere'nin Kesre mevkiinde inşa edilen Özdere İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, 125 bin kişinin evsel atığını arıtacak kapasitede. Seferihisar'a bağlı Ürkmez, Doğanbey ve Payamlı mahallelerinin evsel atıklarını biyolojik arıtmadan geçirecek Doğanbey-Ürkmez İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi de 125 bin kişinin evsel atığını arıtacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bayraklı Ürkmez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title