Haberler

İzmir'in 30 Yeni Girişimcisi Sertifikasını Aldı

Güncelleme:

İzmir'de KASİAD'ın KOSGEB ile ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan 30 yeni girişimci sertifikalarını törenle aldı.

İzmir'de Karşıyaka Sanayici İşadamları Derneği'nin (KASİAD) KOSGEB ile ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan 30 "yeni girişimci" sertifikalarını törenle aldı.

KASİAD'dan yapılan açıklamaya göre, sertifika töreninde konuşan dernek başkanı Osman Avcı, eğitim programının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklediğini ve başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasına katkı sağladığını belirtti.

KOSGEB ile yürütülen program sonrasında seçilen girişimcilerin tümünün iş kurmasını dileyen Avcı, "İlçemizde girişimcilik alanında önemli bir potansiyel var. Bu eğitimlerin tekrarını da yapıp, açılacak iş yerleri ile eğitimli istihdamı artırmak, ilçemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz. İzmir'de işsizlik oranını ülke geneline göre biraz daha yüksek. Dolayısıyla devlet, yerel yönetim ve sivil toplum örgütleri birlikte, bu soruna karşı ortak mücadele etmesi gerekiyor" dedi.

Avcı, sertifikasını alan 30 girişimcinin, genç ve kadın adayların çoğunlukta olduğu 100'ü aşkın başvurunun arasından seçildiğini hatırlatarak, "Bu program ile girişimciliği özendirmek ve eğitimi tamamlayan girişimcilere hibe ve kredi ile itici bir rol üstlenmeyi amaç edindik. Belgelerini alan girişimciler arasından işletmelerini kurmaya hak kazananlar, 30 bin lirası geri ödemesiz hibe, 70 bin lirası kredi olmak üzere toplam 100 bin lira alabilecek. Bu fırsatı değerlendirmeli" ifadelerini kullandı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Osman Avcı Karşıyaka İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title