Haberler

İzmir'in 11. itfaiyesi Gaziemir'de Kuruldu

Güncelleme:

Türkiye'nin en nitelikli itfaiye teşkilatları arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, kentlilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi sınırlarında yer alan her bölgeye daha etkin müdahale etmeyi hedefleyen İzmir İtfaiyesi, 11'inci İtfaiye binasını Gaziemir'de kurdu.

Yeni itfaiye binasının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in büyüme hızının Türkiye'nin büyüme hızından daha fazla olduğunun altını çizerek kredi derecelendirme kuruluşunun İzmir ile ilgili yaptığı değerlendirmeyi açıkladı. Başkan Kocaoğlu, "İzmir 2010 yılından beri Türkiye'nin büyüme hızından daha fazla, zaman zaman yüzde 150 oranında daha fazla büyüyor. Ülkemizde bazı rakamlara göre, fert başına düşen gelir 10 bin dolar, 12 bin dolar kurlardaki artışlarla ya görülüyor ya görülmüyor ama kredi derecelendirme kuruluşunun yaptığı değerlendirmeye göre İzmir'de fert başına düşen gelir 19 bin doların üzerinde. Bu İzmir'in ayağa kalktığında üreticileri ile birlikte, kentin dinamikleriyle, seçilmişleriyle, atanmışıyla, çiftçisiyle, sanayicisiyle, turizmcisiyle birlikte uyumlu bir şekilde çalıştığında, birbirini desteklediğinde nerelere gidebileceğini gösteren örneklerden bir tanesi. Biz yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz yerelde kalkınma. Kentimizi kalkındıracağız, ülkemizi de kalkındıracağız" dedi.


"Türkiye birincisiyiz"

İtfaiye hizmetlerinin büyükşehir belediyelerinin en önemli görevlerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Bu biriminiz ile can ve mal güvenliğini sağlamaya çalışıyorsunuz. Orman yangınlarında orman idaresine destek veriyorsunuz. Nerede ne varsa Soma'dan Ermenek'e kadar nerede desteğe ihtiyaç varsa koşuyorsunuz; koşmak zorundasınız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, AKS 110 arama kurtarmayı Türkiye'ye ilk getiren, başlatan ve gerçek anlamda uygulayan ilk ve tek belediyedir. Arama kurtarma ekibimiz var diye itfaiyeden 5-10 kişi ayırmakla arama-kurtarma olmuyor. Araç, gereç, donanıma baktığınızda, İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110, Arama Kurtarma ekibiyle Türkiye'de birincidir. Ayrıca itfaiyecilerimizin eğitilmesi gerekiyor. Sürekli performanslarının maksimumda tutulması gerekiyor. Benden önce başlayan geçmiş belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Biz de onların yaptıklarını geliştirerek sürdürüyoruz. Toros'taki eğitim kampüsümüz, Türkiye'de itfaiye eğitimi açısından bir numaradır. Sürekli itfaiyeye yatırım yapıyoruz. Araç ve gereçlerde ve giysilerde en son teknolojiyi getirmeye çalışıyoruz. Bütçemizde zaman diğer birimlerin alım talepleri eksilebilir ama itfaiyenin hiç bir zaman eksilmez. Şimdi büyüdük yeni yerlere geçiyoruz ama hedefimiz bütün itfaiye birimlerimizin burada görüldüğü gibi sağlıklı, modern, konforlu ve moral bulacakları bir ortamda çalışmalarını sağlamaktır."

Önce güven gelir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yapabilmenin birinci şartı, yönetilmenin birinci şartı, kalkındırabilmenin birinci şartı kentliye layık olmanın birinci şartı güvenden geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de yapılan bütün kamuoyu yoklamalarında güven, dürüstlük, çalışkanlık konusunda sevgili hemşehrilerimizden tam not alıyor."

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yaptığı konuşmada, Gaziemir'in gelişmesine Büyükşehir Belediyesi'nin çok büyük katkı koyduğunu vurgulayarak, İZBAN'ın Gaziemir'e gelmesinin ve yeni fuar alanının ilçelerinde yapılmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. Gaziemir itfaiyesinin yıllarca gecekondu gibi derme çatma yerlerde görev yaptığını söyleyen Şenol, "Yer aradık ve bu bölgeyi bulduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis ettik. Büyükşehir Belediyemizde bu güzel tesisi bize kazandırdı.. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ise belediyelerin yaptığı bir çok hizmet içinde en önemlisinin itfaiye olduğunu belirterek, "İlçemizde bugün güzel bir itfaiye merkezimiz açılıyor. İlçedeki bütün vatandaşlarımız adına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yeni merkezler nerelere yapılacak?

Şimdiye kadar Narlıdere, Karabağlar, Eski İzmir, Gümüldür, Menemen, Selçuk, Seyrek, Bayındır itfaiye merkezleri ile Karabağlar Eğitim Tesisleri ve Toros İtfaiye Eğitim Tesislerini hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde Aliağa İtfaiye binasını da açılışa hazırlıyor. Kemalpaşa Ören'deki merkezin yapımı sürdürülürken Torbalı, Menderes ve Seferihisar'da da itfaiye binası yapılması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aziz Kocaoğlu Gaziemir Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title