Haberler

İzmir İl Özel İdaresi'ne Ait Mallarının Paylaşımı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Davamız İzmir’in, 4 milyon İzmirli’nin davasıdır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapatılan İl Özel İdaresi'ndeki malların paylaşımı tartışmalara ilişkin "Davamız İzmir'in, 4 milyon İzmirli'nin davasıdır. Özel İdare'nin malı İzmir'in malıdır. Bu davaya sahip çıkmak, seçilmişler olarak boynumuzun borcudur" dedi.

Çiğli ilçesindeki Atık Su Arıtma Tesisi'nin 4'üncü Faz ünitelerinin temel atma töreninde konuşan Kocaoğlu, kent gündemine ilişkin farklı konularda değerlendirmelerde bulundu.

Kocaoğlu, İzmir'e kazandırmayı hedefledikleri katı atık tesisinin Çiğli-Karşıyaka- Menemen'in kesiştiği noktada kurulacağını belirterek, "Bugüne kadar üstünde ot bitmemiş, jeolojik araştırmaları meslek odalarımız bakımdan uygun görülen alanda evsel atık bertaraf tesisi kurabilmek için çaba gösteriyoruz. Bir çok yer, seçim malzemesi oldu ve seçime kurban oldu. Buranın da önümüzdeki genel seçimlere kadar siyasete heba olmasından korkuyorum" diye konuştu.

-İzmir'e yapılması planlanan iki stadyum

TOKİ tarafından İzmir'de inşa edilmesi planlanan Göztepe ve Karşıyaka stadyumlarına da değinen Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Bizim görüşümüz, İzmir'e bir kuzeyde, bir güneyde, o bölgelerin ihtiyacını karşılayacak büyüklükte stat ve daha da önemlisi spor kompleksi yapmak. Bunun için Örnekköy'de yer bulunmuştur, şimdi de Göztepe'de yer arayış çalışmaları sürüyor. Gürsel Aksel ve Karşıyaka Yalı'daki statlara neden karşı çıktığımız herkesin malumudur. Bir de UEFA standartlarında bir şehir stadına ihtiyaç vardır. Bu stadın yeriyle ilgili bizim şahsi görüşümüz Alsancak Stadı'dır. Burada efsane kulüplerin, sporcularımın ruhları, ayak izleri vardır. Stadın yanında Güzel Sanatlar Fakültesi var. Arazisi Milli Emlak'a ait. Oraya 30 bin kişilik bir şehir stadı rahatlıkla sığar."

Söz konusu stadyum projeleriyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan bir çok kez randevu talep ettiğini ancak alamadığını öne süren Kocaoğlu, "Buradan Sayın Bakanımıza sesleniyorum, çok meşgul olduğu için randevu veremiyorsa konuştuklarımıza basından yanıt versin. Stat problemi de kentin gündeminden kalksın. Bugün Gürsel Aksel ve Yalı ihaleye çıktı. Burada bir ihale bedeli var. Oraya yapılmayıp Örnekköy'e ve Uzundere'ye yapılacak olan artı ilavelerin hepsini İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağışlayarak yapmak istiyor" ifadesini kullandı.

-İl Özel İdaresi'ne ait malları paylaşımı

Kapanan özel idare malları ile ilgili mücadelelerinin süreceğini kaydeden Kocaoğlu, "Davamız İzmir'in, 4 milyon İzmirli'nin davasıdır. Özel İdare'nin malı İzmir'in malıdır. Bu davaya sahip çıkmak, seçilmişler olarak boynumuzun borcudur. Bizim mücadelemiz atanmışların, İzmir'e karşı uyguladığı tavırdan kaynaklanmaktadır. Direncimiz ve hak arayış mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" dedi.

Malların paylaşımında yaşanan tartışmanın İzmir Valisi Mustafa Toprak'dan kaynaklandığını işaret eden Kocaoğlu, şöyle devam etti:

"Denizli Valisi'nin yaptığı gibi, kendinizi merkeze atatmak için dilekçe vereceksiniz. Nasıl bir siyasete alet olduğunuzu, nasıl bu kentin aleyhine taraf olduğunuzu İzmirli biliyor, sanayisinden iş adamına, işçisinden seçilmişine herkes sizin ne yaptığınızı biliyor. Zihniyetinizin ne olduğunu biliyor. Ham hum yapma meselesi değilmiş. Ham hum yapma meselesidir. Sizin tarafınıza ham yaptırmamak bizim görevimizdir. Bizim ham yaptırmamak diye millettin malını, devletin malını korumak için özdeyiş haline getirdiğimiz bu kelimeyi lütfen kullanmayın. Siz hala bize cevap vermekle meşgul olmayacaksınız. 'Ben bu memlekete ne yaptım da bu millet beni vali olarak kabul etmiyor' diye düşüneceksiniz ve geri döneceksiniz. Özür dileyeceksiniz. Bu kentin ve kentlinin yararına çalışacaksınız ki, belki bu millet çok az da olsa sizi affeder."

Kocaoğlu, konuşmasının ardından Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi'nin kapasitesini yüzde 36 oranında artıracak ve 88,4 milyon liraya mal olacak 4'üncü Faz ünitelerinin temelini attı. İnşaatı 600 günde tamamlanacak tesisin, yapım maliyetinin bir kısmı, İZSU'nun Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu IFC'den aldığı krediyle karşılanacağı öğrenildi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Aziz Kocaoğlu Karşıyaka Menemen Çiğli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title