Haberler

İzmir - Hrant Dink Ölümünün Yıl Dönümünde Anıldı

Hrant Dink ölümünün yıl dönümünde anıldı

İstanbul'da gazeteci Hrant Dink öldürülmesinin 9'uncu yılında İzmir'de anıldı. "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz" diye slogan atan grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, suikastın 9. yıldönümünde Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde anıldı. İzmir emek, Barış ve Demokrasi Güçleri öncülüğünde toplanan yaklaşık 500 kişi, sık sık "Katil devlet hesap verecek", "Hepimiz Hrant'ız hepimiz Ermeniyiz", "Yaşasın halkların kardeşliği" diye slogan attı. Grup adına basın açıklamasını Barış ve Demokrasi Güçleri dönem sözcüsü Melih Yalçın yaptı. Yalçın, "Cinayetin üzerinden oyalama ve yalanlarla dolu 9 yıl geçti ama adalet arayışımız hala sürüyor. Yıllarca süren müsamere gibi bir yargılamanın sonucunda sadece iki tetikçi cezalandırıldı. Buna karşın Hrant'ı açıkça hedef gösterenler ise cezasız kaldı. Bu cinayete bir şekilde adı karışan herkes ödüllendirildi, terfi ettirildi, istihbarat daire başkanı ve vali yapıldı. 26 bürokratın bu cinayetteki sorumluluklarını ortaya çıkartan Cumhuriyet Savcısı görevinden alındı. Sevgili dostumuz, kardeşimiz Hrant, yüz yıldır maruz kaldığı soykırım ve yaşadığı acılar inkar edilen, özür dilenmediği için yaralarını saramayan Ermeni halkının onurlu bir evladıydı. Her türlü tetikçiliğe, ırkçılığa ve milliyetçiliğe karşıydı. Bugün yaşasaydı, sokağa çıkma yasaklarına, sivil, kadın ve çocuk ölümlerine 'Hayır' derdi. Maalesef onun kanı hala yerde duruyor. Biz direnmedikçe, bu ülkenin karanlıklarından aydınlığa çıkması, 1915'den Roboski'ye, Soma'ya, Cizre'ye, Sur'a ve Suruç'a kadar yaşanan tüm acıların son bulması mümkün olmayacaktır" dedi. Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hrant Dink İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title